«Οι νόμιμοι μετανάστες μπορούν να σώσουν το ασφαλιστικό», λέει ο υφυπουργός Εργασίας

Τη λύση στο δημογραφικό πρόβλημα του ασφαλιστικού βλέπει στους μετανάστες ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος. Μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, η οποία ενέκρινε το διορισμό του Δημήτρη Τσακίρη στη θέση του διοικητή του ΟΑΕΕ,

είπε ότι οι νόμιμοι μετανάστες και η απασχόλησή τους μπορεί να βοηθήσει στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών για τα ταμεία.

Ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε «διαδόσεις» τα δημοσιεύματα για τις συντάξεις και είπε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δημιουργήσει δυσμενέστερους ορους για τους συνταξιούχους. Τάχθηκε υπέρ της ενοποίησης των ταμείων και χαρακτήρισε αναγκαία τη νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που αναμένεται το Νοέμβριο, ύστερα από διάλογο.

«Ουδέποτε σκεφτήκαμε και ουδέποτε μιλήσαμε για επιβολή πρόσθετων φόρων και πρόσθετης εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες», είπε ο υφυπουργός Εργασίας, ωστόσο σημείωσε ότι θα πρέπει να συνδεθεί η ασφαλιστική εισφορά με τον τζίρο των επιχειρήσεων, που αποτελεί και αίτημα των ενώσεων των επιχειρηματιών.

The post «Οι νόμιμοι μετανάστες μπορούν να σώσουν το ασφαλιστικό», λέει ο υφυπουργός Εργασίας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα