Σινιόρα στα κίτρινα

ΡΕΠΟΡΤΑΖFERRARI F12 TDFΣινιόρα στα κίτριναΤρίτη, Οκτώβριος 20, 2015 - 19:28

Δεν χρειάζεται να μπορείτε να την αγοράσετε. Δεν χρειάζεται καν να το σκεφτείτε. Μπορείτε απλώς να κλείσετε τα μάτια και να φανταστείτε τον εξωπραγματικό ήχο της νέας Ferrari που θα φτιαχτεί σε μόλις 799 κομμάτια, τα οποία, λογικά μιλώντας πάντα, έχουν ήδη εξαντληθεί!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΧΡ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ

Η νέα συλλεκτική Ferrari

F12 TDF χρειάζεται μόλις 2,9 δεύτερα για να πιάσει τα 0-100 χ.α.ώ., επίδοση που μάλλον θα καταρριφθεί μόνο από τον χρόνο που χρειάστηκε η εταιρία για να ξεπουλήσει το συγκεκριμένο μοντέλο. Το μόνο κρίμα είναι ότι πολλοί από τους συλλέκτες που θα την αποκτήσουν δεν θα τη βγάλουν ποτέ στον δρόμο, ώστε σε 10-20 χρόνια από σήμερα να την πουλήσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια παραπάνω.

Για όσους πάντως θα ρισκάρουν να τη βάλουν στην πίστα, η Ferrari F12 TDF είναι κοντινός συγγενής της F12 Berlinetta, αλλά, όπως συμβαίνει και σε πολλές οικογένειες, καμία σχέση! Οι επιδόσεις της είναι καθ' όλα αγωνιστικές. Με λιγότερο βάρος κατά αρκετά κιλά και 40 ίππους περισσότερους δεν είναι τυχαίο ότι «ρίχνει» δύο ολόκληρα δευτερόλεπτα στην F12 Berlinetta στις δοκιμές που έγιναν στο Fiorano. Μοναδικός ανταγωνιστής της είναι πλέον μόνο η κορυφαία LaFerrari.

Ο στόχος της εταιρίας ήταν φυσικά το κέρδος. Των μηχανικών, όμως, ήταν να εξελίξουν ένα μοντέλο που θα μπορέσει να φτάσει σε επιδόσεις την απόλυτη κορυφή. Αρχισαν ανεβάζοντας την απόδοση του 6,3 λίτρων κινητήρα στους 780 ίππους. Αυτό δεν έφτανε. Αφαίρεσαν ό,τι μπορούσαν από το αμάξωμα αντικαθιστώντας το με ανθρακονήματα. Για τη διαχείριση των έξτρα αλόγων τροποποίησαν το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με αποτέλεσμα 30% πιο γρήγορα ανεβάσματα και 40% πιο γρήγορα κατεβάσματα, και επενέβησαν και στο αεροδυναμικό κομμάτι, δημιουργώντας περισσότερη κάθετη δύναμη για καλύτερο κοντρόλ σε υψηλές ταχύτητες.

Με τα 100 από στάση να έρχονται σε μόλις 2,9 δεύτερα, η λογική ερώτηση είναι πότε έρχονται τα 200. Η απάντηση είναι σε μόλις 7,9 δεύτερα, ενώ η τελική των 340 χ.α.ώ. είναι ορισμένη από την εταιρία, γιατί διαφορετικά η Ferrari F12 TDF μπορεί να μη σταματούσε ποτέ!

Απολαύστε τις φωτογραφίες, γιατί μοιάζει δύσκολο το ενδεχόμενο να δούμε την F12 TDF σε δρόμο στην Ελλάδα. Θα τη δούμε φυσικά στο YouTube, όταν Αραβες, Ρώσοι και λοιποί δισεκατομμυριούχοι την πάρουν στα χέρια τους και αρχίσουν να ανεβάζουν τα γνωστά βίντεο στο διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα