Οι επιστήμονες συμφωνούν: Το κάπνισμα κάνναβης δεν σε κάνει ηλίθιο

Το… αίμα τους πίσω πήραν οι καπνιστές ινδικής κάνναβης με δύο νέες έρευνες που έγιναν οι οποίες διέψευσαν πανηγυρικά τα αποτελέσματα εκείνης που είχε κάνει το 2012 το Πανεπιστήμιο «Duke» και υποστήριζε πως όσοι κάνουν χρήση καταλήγουν με μειωμένο IQ.

Οι δύο αυτές, νέες έρευνες, έγιναν σε Αγγλία και Αμερική. Η πρώτη παρακολούθησε μία ομάδα εφήβων και η δεύτερη μελέτησε πανομοιότυπα δίδυμα, όπου το ένα έκανε χρήση και το άλλο όχι.
Τόσο η πρώτη έρευνα λοιπόν όσο και η δεύτερη κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το χαμηλό IQ δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την χρήση, αν και συνδέεται

με άλλα φαινόμενα, όπως είναι η ψύχωση αλλά και οι αυτοκτονίες .

Σημειώθηκε πως η έρευνα του Πανεπιστημίου του Duke το 2012 δεν είχε λάβει υπόψη της κάποιες άλλες σοβαρές περιμέτρους, όπως η ταυτόχρονη χρήση αλκοόλ και τσιγάρου, ή το οικογενειακό περιβάλλον. Έτσι κρίθηκε πως τα αποτελέσματα της δεν ήταν αξιόπιστα.

Μάλιστα η περίπτωση της έρευνας των πανομοιότυπων διδύμων θεωρείται και η πιο αξιόπιστη, τόσο γιατί τα δύο αυτά άτομα μοιάζουν πολύ γεννητικά, όσο και γιατί μεγάλωσαν ταυτόχρονα και στο ίδιο περιβάλλον.

Η επιστήμη λοιπόν απεφάνθη πως οι χρήστες ινδικής κάνναβης δεν ρισκάρουν το IQ τους. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, πως ειδικά η συχνή χρήση δεν θα φέρει άλλου είδους προβλήματα.

The post Οι επιστήμονες συμφωνούν: Το κάπνισμα κάνναβης δεν σε κάνει ηλίθιο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι επιστήμονες συμφωνούν: Το κάπνισμα κάνναβης δεν σε κάνει ηλίθιο,