Και τώρα, φουλ της αντιπολίτευσης- Οι γαλάζιες εκκρεμότητες κλείνουν, το σκληρό ροκ αρχίζει

"Και τώρα, φουλ της αντιπολίτευση". Αυτό είναι το μήνυμα που δίνεται από τη λεωφόρο Συγγρου, μιας και σιγά-σιγά ολοκληρώνεται το παζλ της ηγετικής ομάδας του κόμματος, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει στη διαδικασία των επαφών με τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αρχηγούς άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Πάντως, ήδη ένα προμήνυμα ανταπαράθεσης δόθηκε με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας από την κυβέρνηση για τα μέλη του ΕΣΡ,

κάτι που προκάλεσε τη συντονισμένη αντίδραση της ΝΔ μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Δένδια.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Τα κομμάτια μπαίνουν πλέον στη θέση τους στο γαλάζιο παζλ, μετά και τις ανακοινώσεις για τους αντιπροέδρους του κόμματος. Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης ορίστηκαν αντιπρόεδροι, με τον μεν πρώτο να αναλαμβάνει τη συγγραφή του γαλάζιου προγράμματος, το δε δεύτερο να έχει υπεραρμοδιότητες ως προς τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Στην πράξη, η επιλογή Μητσοτάκη αποτυπώνει την ενότητα που ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να υπάρχει στο κόμμα, μιας και στις δύο θέσεις τοποθετήθηκαν ένας μετριοπαθής φιλελεύθερος και ένας πολιτικός με καθαρό δεξιό στίγμα. Παράλληλα, πρόκειται για σοβαρό limit up και των δύο στελεχών της ΝΔ στο γαλάζιο χρηματιστήριο, καθώς από εδώ και στο εξής ο ρόλος τους καθίσταται ακόμα πιο κρίσιμος, μιας και το περιβάλλον αμφότερων διαμηνύει πως δεν θα είναι "διακοσμητικοί".

Παράλληλα, καθορίζονται και αρμοδιότητες στο στενό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, με την ιδιαίτερα δραστήρια Κύρα Κάπη να αναλαμβάνει αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ με αρμοδιότητα τα περιφερειακά και τα ηλεκτρονικά μέσα, ενώ ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης θα έχει κομβικό ρόλο στην ψηφιακή επικοινωνία της ΝΔ (μαζί με τον Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο) και θα λειτουργεί και ως σύνδεσμος της ΝΔ με το ΕΛΚ σε πολλές περιπτώσεις.

Από εκεί και πέρα, η ΝΔ ξεκινά να κάνει αντιπολίτευση και αυτό είναι και το στίγμα που θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Από τη ΝΔ επιχειρούν να χαμηλώσουν τους τόνους και επαναφέρουν τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της ΚΟ για τα περί συναίνεσης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια εθιμοτυπική συνάντηση και επιμένοντας ιδιαίτερα στη φράση πως η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει βολικό δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, με εξαίρεση το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί νέο πεδίο συναίνεσης, ακόμα και αν υπάρξουν πιέσεις προς τη ΝΔ από το εξωτερικό.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει και μια επαφή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τετάρτη, μόλις επιστρέψει από τη Γερμανία, ενώ την Πέμπτη θα δει τον Σταύρο Θελδωράκη και την Παρασκευή τη Φώφη Γεννηματά, σε επαφές με σημασία για τις ευρύτερες εξελίξεις στον μεσαίο χώρο. Αυτό που καθίσταται, πάντως, σε κάθε περίπτωση σαφές από τη ΝΔ είναι πως ο στόχος δεν είναι οι κομματικές απορροφήσεις, αλλά περισσότερο η προσέλκυση ψηφοφορων για τη συγκρότηση ενός πλειοψηφικού κοινωνικού ρεύματος.

Αρχίζει το σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ

Όπως και να έχει, από εδώ και στο εξής αρχίζει το σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ, κάτο που φάνηκε ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή, με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ από 7 σε 9 (προκειμένου να μπορεί πιο εύκολα να επιτευχθεί πλειοψηφία 4/5, όπως λένε γαλάζιες πηγές), κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους γαλάζιους κύκλους.
Η ΝΔ, δια του Νίκου Δένδια, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συναινέσει στη Διάσκεψη των Προέδρων. Συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση της τροπολογίας που αυξάνει τον αριθμό των μελών του ΕΣΡ από εφτά σε εννιά, ο κ. Δένδιας, χαρακτήρισε τη ρύθμιση «γύφτικο παζάρι του αίσχιστου είδους», επικρίνοντας ανοιχτά τον εκπρόθεσμό χαρακτήρα της κατάθεσής της.

Όπως είπε αν η ΝΔ συμφωνήσει στη διάταξη είναι σαν να λέει ότι με το παζάρι θα δεχθεί το οτιδήποτε. «Εμείς αποκρούουμε αυτή τη λογική! Αυτή η διάταξη είναι έκθετη και δεν αποτελεί θεμέλιο! Η ΝΔ σε διατάξεις ντροπής δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει!», είπε προκαλώντας πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, η οποία έχει προς ώρας βάλει στην άκρη τις σκέψεις για μονομερή νομοθέτηση στο μέτωπο του ΕΣΡ. Κατά πληροφορίες του KoolNews.gr, η σκληρή στάση της ΝΔ θα συνεχιστεί και στη Διάσκεψη των Προέδρων, με αποτέλεσμα η κυβερνητική πλειοψηφία να αποκτά ακόμα έναν πονοκέφαλο, καθώς χρειάζεται την απόφαση της διάσκεψης για τον ορισμό ΔΣ στο ΕΣΡ, προκειμένου μετά να μπορεί να προχωρήσει και η διαδικασία με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως λέει πάντως αρμόδια γαλάζια πηγή στο KoolNews.gr "η ΝΔ θα ασκήσει σκληρή μεν, δημιουργική δε αντιπολίτευση. Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε αντιπαράθεση με αγοραίους όρους".

Διαβάστε επίσης: Χατζηδάκης και Άδωνις ανεβάζουν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο της ΝΔ

The post Και τώρα, φουλ της αντιπολίτευσης- Οι γαλάζιες εκκρεμότητες κλείνουν, το σκληρό ροκ αρχίζει appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα