Ο Βαγγέλης πήρε το όπλο του – Εφάπαξ διαφωνία ή προσωπική στρατηγική;

16:31 8/7/2014 - Πηγή: KoolNews

Σε μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά κοινοβουλευτικά χρονικά, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επανήλθε σήμερα ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που άναψε τη Δευτέρα ο ίδιος με τις δηλώσεις του για το δημοψήφισμα της ΔΕΗ.

Ο κ. Μεϊμαράκης, με γλώσσα που ξενίζει όσους δεν τον γνωρίζουν σε νεότερες δηλώσεις του

σε δημοσιογράφους είπε: «Εγώ δεν κάνω τερτίπια. Σαν Βαγγέλης λέω ότι δεν θέλω εκκρεμότητες. Πρέπει να κλείσουν όλες».

«Πιστεύω ότι αν προτάσεις των κομμάτων κατατεθούν και είναι ομοειδείς και συγκεντρώσουν 120 υπογραφές, πρέπει η Βουλή να ανοίξει τώρα και να γίνει άμεσα η συζήτηση για να μην σερνόμαστε έως τον ερχόμενο Οκτώβριο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Λίγο νωρίτερα, η κυβερνητική Εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απέκλεισε το ενδεχόμενο σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής, χωρίς παράλληλα να μεταφέρει δημόσια τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την πρώτη δήλωση του κ. Μεϊμαράκη, τη Δευτέρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να συνυπολογισθούν οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αυτό πάντως που προβληματίζει το πρωθυπουργικό επιτελείο είναι το γιατί ο πρόεδρος της Βουλής επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή για να συνταχθεί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα ζήτημα που μπορεί εύκολα να έχει διέξοδο διαφυγής και αν αυτό εντάσσεται σε προσωπική στρατηγική που ξεπερνά το θέμα της ΔΕΗ και άπτεται των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα