Για αυτούς τους 5 λόγους η Βραζιλία θα χάσει από την Γερμανία (και για άλλους 3 θα νικήσει)

14:53 8/7/2014 - Πηγή: KoolNews

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Γερμανία στον πρώτο ημιτελικό του Μουντιάλ στην χώρα του καφέ και το koolnews.gr, σας παρουσιάζει τους πέντε λόγους που μπορούν οι διοργανωτές να ηττηθούν και τρεις λόγους για τους οποίους μπορούν να σιγήσουν τα «πάντσερ»...

Αναμφίβολα, η Βραζιλία βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο. Έχει φτάσει ως τους «τέσσερις και θέλει δύο νίκες ακόμα για να σηκώσει το τρόπαιο. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Γερμανία, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως τελικός. Η Βραζιλία είναι το

φαβορί αλλά όχι λόγω δυναμικότητας, αλλά κυρίως για το ότι αγωνίζεται εντός έδρας. Ο Λούις Φελίπε Σκολάρι έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα απουσιών, όπως του Τιάγκο Σίλβα και του Νεϊμάρ. Η Γερμανία, από την πλευρά της, έχει κάνει εξαιρετικό τουρνουά και αποτελεί φόβητρο για τους Βραζιλιάνους η ευχέρεια και η ικανότητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές του Γιόακιμ Λεβ, να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα.

Με αφορμή όλα αυτά τα στοιχεία το koolnews.gr, σας αναλύει τους πέντε λόγους που μπορεί η Βραζιλία να αποχαιρετήσει την διοργάνωση και τρεις λόγους για να πάει στον τελικό.

Γιατί θα χάσει από την Γερμανία

1) Η απουσία του Νεϊμάρ

Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα είναι η βασική επιθετική αναφορά της Βραζιλίας. Ο Νεϊμάρ είναι το πρώτο όνομα της «σελεσάο» και όταν το αστέρι της ομάδας λείπει από έναν τόσο κρίσιμο αγώνα, όπως ο ημιτελικός του Παγκοσμίο Κυπέλλου, τότε δημιουργείται σύγχυση στο βασικό σχήμα. Ειδικά, όταν μιλάμε για την φετινή Βραζιλία, η οποία δεν έχει εντυπωσιάσει τους θεατές και όσους την παρακολουθούν. Ο Νεϊμάρ προσδίδει πολλές αρετές, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχει την ικανότητα να παρασύρει τους συμπαίκτες του, κάτι που ο Σκολάρι δεν θα έχει το βράδυ της Τρίτης (8/7), στο Μπέλο Οριζόντε.

2) Οι τρεις...άεργοι!

Ο λόγος για τους Φρεντ, Χουλκ και Τζό. Οι δύο πρώτοι έχουν θέση στο βασικό σχήμα. Ο πρώην επιθετικός της Λιόν, δεν έχει κάνει ούτε μια εμφάνιση αντάξια του ονόματος της χώρας που εκπροσωπεί. Ο Σκολάρι γνωρίζει ότι δεν είναι υπολογίσιμη δύναμη, άλλωστε έχει χάσει ευκαιρίες για γκολ, από αυτές που δεν χάνονται, ωστόσο ο τεχνικός της «σελεσάο» δεν έχει επιλογές, αφού ο Τζο δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω. Η απογοήτευση είναι ο Χουλκ. Ο επιθετικός της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, παρότι με το σώμα του μπορεί να εκτοπίσει...ελέφαντα και το σουτ μπορεί να να προκαλέσει...υλικές ζημιές, δεν έχει κερδίσει το χειροκρότημα αλλά και την εμπιστοσύνη. Δεν θα είναι καθόλου έκπληξη, αν μείνει εκτός ενδεκάδας.

3) Η μετριότητα

Έχει ειπωθεί, έχει γραφτεί επανειλημμένα όχι μόνο από τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και σε όλον τον κόσμο. Η Βραζιλία δεν πείθει. Πολλές ερμηνείες μπορούν να δοθούν στο μέτριο αποτέλεσμα που παράγει η Βραζιλία. Το βέβαιο είναι πως, πλέον, δεν υπάρχει αυτός ο πλουραλισμός των προηγούμενων ετών, με ποδοσφαιριστές ανώτατου επιπέδου, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν τον αγώνα. Αυτό μόνο ο Νεϊμάρ μπορεί να το κάνει, όμως το Μουντιάλ για τον άσο της Μπαρτσελόνα τελείωσε, μετά το «δολοφονικό» χτύπημα του Ζούνινγκα.

4) Να παίξει με φόβο την ήττα

Δίχως καμία αμφισβήτηση, ο Νεϊμάρ, αλλά και ο Τιάγκο Σίλβα είναι καταλυτικοί παράγοντες στην επίθεση και στην άμυνα. Οι Βραζιλιάνοι θα αγωνιστούν χωρίς τον αρχηγό τους και χωρίς το αστέρι τους. Αυτό, μπορεί να προκαλέσει το συναίσθημα του άγχους της πίεσης, αλλά και του φόβου για την ήττα, ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την Γερμανία.

5) Είναι η Γερμανία...

Ο τελευταίος λόγος για να αποχαιρετήσει την διοργάνωση η Βραζιλία είναι η...Γερμανία. Τα «πάντσερ» σε καμία των περιπτώσεων δεν αντικατοπτρίζει τις ομάδες που αντιμετώπισε μέχρι στιγμής η Βραζιλία. Στον όμιλο οι Γερμανοί νίκησαν και στα τρία παιχνίδια, μάλιστα στην πρεμιέρα έβαλαν τέσσερα γκολ κι αυτό γιατί βρήκαν κενά στην άμυνα, κάτι που η Βραζιλία πρέπει να αποφύγει.

Γιατί θα νικήσει την Γερμανία!

1) Έφτασε ως εδώ και θα πέσει αμαχητί;

Η Βραζιλία σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ ζει με το άγχος και την πίεση του γηπεδούχου και του πρώτου φαβορί για την κατάκτηση. Στα παιχνίδια που έχει δώσει έχει βρει λύσεις για το σκοράρισμα. Στο παιχνίδι με την Κολομβία, βρήκε γκολ από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Υπ' αυτή την ερμηνεία, έχει τις πιθανότητες να προκριθεί στον τελικό.

2) Ο τρόπος παιχνιδιού της Γερμανίας στον αγώνα με την Γαλλία

Η Γερμανία στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Πορτογαλία έβαλε τέσσερα γκολ και στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια είχε το αβαντάζ και αγωνίστηκε με, χαμηλότερης δυναμικής, ομάδες. Στον αγώνα με την Γαλλία, δεν είχε το, εν λόγω, πρόσωπο. Δεν πραγματοποιούσαν κατά ριπάς επιθέσεις, αλλά αρέσκονταν σε κατοχή της μπάλας. Βρήκαν γκολ από μια στημένη φάση. Σε όλη τη διάρκεια του β΄ μέρους ήταν πίσω από την μπάλα και από τύχη δεν το πλήρωσαν...

3) Το Παγκόσμιο Κύπελλο στην έδρα της

Οι Βραζιλιάνοι αναμένεται να κατακλύσουν το Στάντιο Μινεϊράο, στο Μπέλο Οριζόντε και με την φωνή τους θα δώσουν ώθηση στην Βραζιλία για τη νίκη. Η έδρα σε αυτά τα παιχνίδια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς ανεβαίνει η ψυχολογία, η αυτοπεποίθηση και εν τέλει κάπως έτσι έρχονται οι μεγάλες νίκες...

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα