Ο Τσίπρας παραδίδεται στους δανειστές, τα δίνει όλα, αλλά είναι αμφίβολο αν είναι αρκετά

12:58 1/7/2015 - Πηγή: KoolNews

Αποφασισμένος να δεχθεί όλους τους όρους των δανειστών φέρεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

Την ίδια ώρα στο o δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ έδωσε στη δημοσιότητα απόσπασμα της χθεσινής επιστολής του πρωθυπουργού προς τους θεσμούς σύμφωνα με την οποία δέχεται όλους τους όρους των δανειστών.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη

να δεχθεί αυτή το staff-level agreement (τεχνική συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων) που υπόκειται στις ακόλουθες τροποποιήσεις, προσθήκες ή επεξηγήσεις, ως ένα τμήμα της επέκτασης του εκπνέοντος προγράμματος διάσωσης και της νέας (τρίτης) δανειακής συμφωνίας για την οποία εστάλη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνιου 2015. Όπως θα παρατηρήσετε οι προσθήκες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται απολύτως την ευρωστία και την αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος».

Η εν λόγω επιστολή εστάλη σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με τον Σπίγκελ θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για ένα νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας εντός των προσεχών ημερών.

Η Ελλάδα αποδέχεται όλες τις μεταρρυθμίσεις των πιστωτών στο φορολογικό σύστημα, με μόνο μία αλλαγή: την ειδική έκπτωση του 30% για τα νησιά, ενώ αποδέχεται και την αλλαγή ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, αρκεί να εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο και όχι αμέσως και το ΕΚΑΣ να καταργηθεί σταδιακά.

The post Ο Τσίπρας παραδίδεται στους δανειστές, τα δίνει όλα, αλλά είναι αμφίβολο αν είναι αρκετά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα