Ο Τραγάκης διώχνει τον οδηγό του που φωτογραφίζεται σε ναζιστικό χαιρετισμό

Ο οδηγός του Γιάννη Τραγάκη εικονίζεται πίσω από τον Αγιο Βασίλη

Την απομάκρυνση του οδηγού του αποφάσισε ο αντιπρόεδρος την Βουλής και βουλευτής της Β' Πειραιά, Γιάννης Τραγάκης, έπειτα από φωτογραφία του που βρέθηκε στα αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τα οποία αποτελούν μάλιστα μέρος της δικογραφίας.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζει τον συνεργάτη του κ. Τραγάκη μαζί με ακόμη τρία άτομα -έναν από αυτούς ντυμένο

Άγιο Βασίλη- να χαιρετούν ναζιστικά. Βέβαια η αντίδραση του βουλευτή ήταν άμεση και έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως δεν ανήκει στον χώρο της Χρυσής Αυγής, αλλά έχει κοινωνικές σχέσεις με μέλη της, ξεκαθάρισε πως τις επόμενες ώρες θα απομακρυνθεί από την ομάδα του αντιπροέδρου.

Σύμφωνα με τον κ. Τραγάκη, ο συγκεκριμένος υπάλληλος Σ.Γ. προσελήφθη το 2012 ως μετακλητός. Όπως είπε, είναι από μα φτωχή οικογένεια στο Πέραμα, όμως ο ίδιος δεν γνώριζε αν ήταν χρυσαυγίτης.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως το γεγονός πως ένας από τους τέσσερις που απεικονίζονται στην συγκεκριμένη φωτογραφία - η οποία είναι μέρος της δικογραφίας για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής - έγινε γνωστό από τον Χρυσαυγίτη βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, δεν δίστασε να καταγγείλει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ως εγκληματική ναζιστική οργάνωση με αφορμή τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Μιλώντας, μάλιστα, στους δημοσιογράφους, ο κ. Κασιδιάρης κάλεσε τον Γιάννη Τραγάκη και τη ΝΔ να δώσουν εξηγήσεις τονίζοντας ότι αυτοί είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση, ωστόσο ο κ. Κασιδιάρης δεν είπε κουβέντα για τα υπόλοιπα τρία πρόσωπα της φωτογραφίας, εκ των οποίων ο ένας είναι ντυμένος Άγιος Βασίλης και χαιρετούν επίσης ναζιστικά.

Νωρίτερα, συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η οποία αποφάσισε την άρση ασυλία του προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή μετά το υπόμνημα που έστειλε στην επιτροπή μέσα από τη φυλακή. Ωστόσο ζήτησαν και έλαβαν αναβολή να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα οι βουλευτές Μπαρμπαρούσης, ο Ζησιμόπουλος ο οποίος δήλωσε ασθένεια, ενώ ο ανεξάρτητος πλέον Αλεξόπουλος ζήτησε πίστωση χρόνου για να προετοιμάσει την απολογία του. Την ερχόμενη εβδομάδα πάντως κλείνει ο κύκλος των ακροάσεων του συνόλου της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής και ανάβει το πράσινο φως για να αποφασίσει στην συνέχεια η Ολομέλεια την παραπομπή τους στην δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα