Σοκολατένιο γλυκό… για τη νηστεία – Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει νηστίσιμο brownie με ταχίνι

Από τη μία έχουμε την επιθυμία μας για γλυκό με σοκολάτα και από την άλλη τη νηστεία. Ένας τρόπος να τα συνδυάσουμε δεν υπάρχει ρε παιδιά; Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την απάντηση με αυτό το σαν αρτίσιμο brownie με σοκολάτα και ταχίνι.

ΥΛΙΚΑ

150 γραμμάρια αλεύρι1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
πάουντερ1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα150 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίουξύσμα από 2 πορτοκάλια200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα Nestle Dessert150 γραμμάρια ταχίνι150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη200 γρ. καρύδι ολόκληρο50 γραμμάρια κονιάκλίγο ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και αφήνουμε να πάρε βράσηΛιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα, το ταχίνι, την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ.Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα και αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 25Χ30, αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο και μετά πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το γλυκό.Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει ένα μαχαίρι από τη μέση του γλυκού καθαρό.
Keywords
Τυχαία Θέματα