Ο Πούτιν στέλνει καταδιωκτικά στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

Σε ενίσχυση τις ρώσικων δυνάμεων στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας προχωρά ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως «απάντηση» στην κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου.

Από τη στιγμή πως έγινε γνωστό πως οι Τούρκοι χτύπησαν το Ρώσικο αεροπλάνο οι σχέσεις των δύο χωρών δείχνουν να ακροβατούν πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί που ανα πάσα στιγμή μπορέι να σπάσει. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δε το τελευταίο 24ωρο αναβαθμίζει ποιοτικά τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία στέλνοντας έτσι μήνυμα προς το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά

τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να στείλει στη Συρία επιπλέον 10 με 12 καταδιωκτικά αεροσκάφη, εξοπλισμένα με πυραύλους S-400! Οι ρωσικές ενισχύσεις θα σταλούν στη ρωσική βάση του Hmeymim και πλέον κάθε ένα από τα 24 βομβαρδιστικά που επιχειρούν στη Συρία από το τέλος Σεπτεμβρίου, θα συνοδεύεται από ένα καταδιωκτικό!

Με απόφαση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δηλαδή μετά την κατάρριψη του Su-24, όλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά που επιχειρούν στη Συρία θα πετούν υπό την κάλυψη ενός καταδιωκτικού! Επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές της, η Kommersant αναφέρει πως το ρωσικό Γενικό Επιτελείο σκέφτεται να στείλει στη Συρία 10-12 καταδιωκτικά γι' αυτό το σκοπό.

Αναφέρεται πως το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας είχε προτείνει να σταλούν στη βάση Hmeymime στη Συρία πύραυλοι παλιότερης τεχνολογίας, όπως οι S-300 αλλά ο στρατός προσέφερε στον Πούτιν μια άλλη επιλογή: να σταλούν οι S-400 ώστε να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες για πρώτη φορά!

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την καταγγελία των Τούρκων πως ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τουρκικό κομβόι στη Συρία! Βίντεο που γυρίστηκε σε μια μεθοριακή διάβαση στα σύνορα της Συρίας με την επαρχία Κιλίς στη νότια Τουρκία καταγράφει φορτηγά να φλέγονται, έπειτα από μια αεροπορική επιδρομή, την οποία κατήγγειλαν εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής. Ο επικεφαλής της συνοριακής διάβασης που ελέγχουν οι αντάρτες στην ίδια περιοχή δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν ένα χώρο στάθμευσης φορτηγών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι.

Νωρίτερα η ρωσική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, περιοχή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος όπως επισήμαναν αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Ένας διοικητής των δυνάμεων των Τουρκμένων είπε επιπλέον ότι ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο και βαρύ πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως το τουρκικό κομβόι μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, άλλοι πως μετέφερε οικοδομικά υλικά και οι προσκείμενοι στους Ρώσους ανέφεραν πως δεν αποκλείεται να μετέφεραν και παράνομο πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές.

Πηγή: sputniknews.com

The post Ο Πούτιν στέλνει καταδιωκτικά στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα