Ο Πέτρος Μάνταλος από τη Football League στην Εθνική του Ρανιέρι – Πρώτος μετά 23 χρόνια

14:22 1/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι κάλεσε στην Εθνική ομάδα τον Πέτρο Μάνταλο της ΑΕΚ, ως αντικαταστάτη του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό. Το koolnews.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του Πέτρου Μάνταλου καθώς επίσης και πόσοι ποδοσφαιριστές από την δεύτερη κατηγορία κλήθηκαν από τους εκάστοτε ομοσπονδιακούς προπονητές…

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να κληθεί ξανά ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στην Εθνική

ομάδα, καθώς ο τελευταίος «κιτρινόμαυρος» διεθνής ήταν ο Γρηγόρης Μάκος. Ο Ιταλός προπονητής της Ελλάδας, κάλεσε εσπευσμένα τον Πέτρο Μάνταλο για να αντικαταστήσει τον Γιάννη Μανιάτη και έγινε ο έκτος διεθνής που προέρχεται από ομάδα της Β’ Εθνικής.

Αποστολή και προπόνηση

Στις 19:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η προπόνηση στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, ενώ στις 12 το πρωί οι διεθνείς συγκεντρώθηκαν σε ξενοδοχείο της παραλιακής.

Η αποστολή της Εθνικής: Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μόρας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Χριστοδουλόπουλος, Κονέ, Φορτούνης, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Μάνταλος, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Αθανασιάδης και Διαμαντάκος.

Το προφίλ του Πέτρου Μάνταλου

Ο Πέτρος Μάνταλος γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του Αυγούστου το 1991 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της SkodaΞάνθης. Το τεχνικό επιτελείο των ακριτών δεν δυσκολεύτηκε να καταλάβει το ταλέντο του 22χρονου μέσου και πολύ γρήγορα προβιβάσθηκε στην πρώτη ομάδα της Ξάνθης. Με την ακριτική φανέλα, στη SuperLeague, αγωνίστηκε 80 φορές, πέτυχε 12 γκολ και οδήγησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να τον φέρει στην Ένωση. Επιπλέον, ο ταλαντούχος χαφ έχει φορέσει αγωνιστεί με την Κ-19 και την Κ-21 της Ελλάδος.

Μάνταλος, ο έκτος…

Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ο έκτος ποδοσφαιριστής που γίνεται διεθνής, αγωνιζόμενος σε ομάδα της Β’ Εθνικής. Το 1975 ο Νίκος Καλαμπάκας του Πιερικού αγωνίστηκε με την «γαλανόλευκη» στον αγώνα με την Μάλτα. Το 1977 ο Τάσος Στράντζαλης της Δόξας Δράμας κλήθηκε από την Εθνική για τον αγώνα με την Τσεχοσλοβακία. Ακολούθησαν ο Ξανθόπουλος (1981, Ηρακλής), ο Βαγγέλης Καλογερόπουλος (1989, Πανσερραϊκός) και ο Αλέκος Αλεξανδρής (1991, Βέροια).

The post Ο Πέτρος Μάνταλος από τη Football League στην Εθνική του Ρανιέρι – Πρώτος μετά 23 χρόνια appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα