Ο Μεϊμαράκης πήρε τ’ όπλο του – Ρουκέτες εναντίον όλων, οδεύει προς παραίτηση από πρόεδρος

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Αντώνη Σαμαρά δίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς μέσω κύκλων του δίνεται η απάντηση στα 5 σημεία που κόμισε το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, αναφορικά με το αν γνώριζε ή όχι ο κ. Σαμαράς την εταιρεία Infosolutions, η οποία συνέβαλε στο να τιναχθούν στον αέρα οι γαλάζιες εσωκομματικές εκλογές.

Παράλληλα,

από το περιβάλλον Μεϊμαράκη απαντούν και στην επιστολή Μητσοτάκη, στις δηλώσεις Βορίδη, αλλά και σχολιάζουν τη μη παραίτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Του Γιώργου Ευγενίδη

Είναι δε σαφές πως οι νέες ρουκέτες που εξαπολύει το περιβάλλον Μεϊμαράκη ανοίγουν έναν ακόμα, τον πολλοστό, γύρο σκληρής έντασης και πολωσης στη ΝΔ, την επομένη του πατατράκ με τις εσωκομματικές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, οι κύκλοι Μεϊμαράκη σημειώνουν πως «η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Ό,τι, δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.» «Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη» διερωτωνται από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ.

Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ], η πλευρά Μεϊμαράκη τονίζει πως «του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά)».

Αναφορικά με τη στάση του κ. Τζιτζικώστα, από το περιβάλλον Μεϊμαράκη σημειώνουν πως «ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε. Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα;», ενώ απαντώντας στον χαρακτηρισμό «κρυπτόμενος» που του απέδωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καλεί τον ανθυποψήφιό του σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει. «Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές. Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε» σημειώνουν από το στρατηγείο Μεϊμαράκη.

Τέλος, όσον αφορά τον Μάκη Βορίδη (σ.σ. τον κοινοβουλευτικό υπαρχηγό), οι κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη κρατούν την πιο σκληρή διατύπωση. «Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη» σημειώνουν με νόημα.

Υπογραμμίζεται πως την Τρίτη, στις 19:00, θα συνεδριάσει στη Βουλή η ΚΟ της ΝΔ για τον προϋπολογισμό (και τα εσωκομματικά φυσικά), με το κλίμα να αναμένεται κάτι περισσότερο από εκρηκτικό.

Συνεργάτες του Σαμαρά

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζοντας την αντεπίθεση μετά τις καταγγελίες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τόνιζαν: «Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τις αναφορές του προσωρινού Προέδρου της Ν.Δ. κ. Βαγγέλη Μειμαράκη για δήθεν σχέσεις του κ. Σαμαρά με την εταιρία που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ και εκπροσωπείται από τον κ. Κλωνάρη» [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

Προς παραίτηση στην ΚΟ της Τρίτης ο Μεϊμαράκης

Προς παραίτηση οδεύει ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Βαγγέλης Μείμαράκης, κατά πληροφορίες, στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ την Τρίτη το απόγευμα. Αν εν τέλει όντως λάβει χώρα μια τέτοια εξέλιξη, τότε κατά πάσα πιθανότητα χρέη υπηρεσιακού προέδρου θα αναλάβει ο Γιάννης Πλακιωτάκης, γραμματέας της ΚΟ. Πλην όμως, το κοινοβουλευτικό καλαντάρι είναι γεμάτο με σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως ο προϋπολογισμός, ενώ από τις Βρυξέλλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων (άρα και το ασφαλιστικό) θα πρέπει να έχει κλεισει έως τα μέσα Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα η ΝΔ να είναι επί της ουσίας ακέφαλη, αν πραγματοποιηθεί η εν λόγω σκέψη του κ. Μεϊμαράκη.

Έπεσαν τηλεφωνήματα, δεν απαντά ο Βαγγέλης

Στο μεταξύ, πληροφορίες κάνουν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τους συνυποψήφιούς του Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει κλίμα ενότητας.

Πάντως, κατά τα τηλέφωνα που έκανε ο κ. Τζιτζικώστας δεν κατάφερε να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Πότε θα στηθούν οι κάλπες

Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των εκλογών την Κυριακή, ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.

Πάντως πιθανότερη ημερομηνία είναι η 13η Δεκεμβρίου [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

The post Ο Μεϊμαράκης πήρε τ’ όπλο του – Ρουκέτες εναντίον όλων, οδεύει προς παραίτηση από πρόεδρος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεϊμαράκης, – Ρουκέτες,meimarakis, – rouketes