Πλατίνι: «Είμαι αηδιασμένος με τη FIFA, θα στηρίξω τον Αλί»

Ο Μισέλ Πλατινί παρευρέθηκε στη συνάντηση με τον Σεπ Μπλάτερ και των υπόλοιπων «ισχυρών» ανδρών από διάφορες ομοσπονδίες . Ο «ισχυρός» άνδρας της UEFA σε δηλώσεις του παρουσιάστηκε αηδιασμένος από τις εξελίξει στην FIFA ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας από την Παγκόσμια...

Κρίσιμες ώρες βιώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ύστερα από το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει

τις τελευταίες ώρες με τις συλλήψεις 14ων μελών και στελεχών της FIFA, σε κύκλωμα που δρούσε από το 1990 εις βάρους του ποδοσφαίρου, με δωροδοκίες και δωροληψίες. Ο Πλατινί από την πλευρά του ήταν πολύ σκληρός απέναντι στον πρόεδρο της UEFA στη συνάντηση που είχαν στη Ζυρίχη [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ & ΕΔΩ] καθώς του ζήτησε να παραιτηθεί, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να του κάνει το χατήρι και συν τοις άλλοις την Παρασκευή (29/5) θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία της FIFA, έχοντας όμως έναν πολύ σκληρό αντίπαλο, τον Ιορδανό πρίγκηπα, Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν, ο οποίος τυγχάνει της στήριξης του Μισέλ Πλατινί, όπου θα παροτρύνει κι άλλους να τον ψηφίσουν.

Βέβαια, ο πρίγκηπας και ο Πλατινί δεν είναι οι μόνοι αντίπαλοι του Μπλάτερ, αλλά η γενική κοινή γνώμη που πιστεύει ακράδαντα ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι διεφθαρμένη. Έχει επίσης να αντιμετωπίσει τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης που από το πρωί στα πρωτοσέλιδά τους, τον καλούν να αφήσει την... καρέκλα του και να αποχωρήσει [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]. Ένα επίσης σοβαρό χτύπημα για την FIFA και κατ' επέκταση για τον «ισχυρό» άνδρα της, Σεπ Μπλάτερ, είναι οι αντιδράσεις των χορηγών που απειλούν με διακοπή της συνεργασίας [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Σε ό, τι αφορά τον Μισέλ Πλατινί, σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Μπλατερ, δεν έκρυψε τα αληθινά του συναισθήματα και παρουσιάστηκε «αηδιασμένος», όπως τόνισε και ο ίδιος, για την κατάσταση που επικρατεί στην FIFA. Επιπλέον, ο πρώτος άνδρας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει στις αυριανές εκλογές τον Ιορδανό πρίγκηπα για τον οποίο υποστήριξε ότι έχει αρκετά... χρήματα και δεν χρειάζεται να δωροδοκηθεί, ενώ άφησε αιχμές για τις ενέργεις που θα κάνει η UEFA σε περίπτωση που ο Σεπ Μπλάτερ διατηρήσει την θέση του προέδρου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μισέλ Πλατινί:

«Αρκετά με όλο αυτό! Είμαι αηδιασμένος... Δεν πάει άλλο. Θα στηρίξουμε τον Αλί και προσπαθώ να πείσω κι άλλους από την UEFA ώστε να κάνουν το ίδιο... Είπα στον κ. Μπλάτερ ότι θα ήταν καλό να παραιτηθεί καθώς έχει καταστραφεί η εικόνα της FIFA, όμως μου απάντησε ότι δεν μπορεί να φύγει έτσι ξαφνικά από την προεδρία... Δεν μετανιώνω που δεν έβαλα υποψηφιότητα για τις εκλογές ακόμα και τώρα. Δεν ήθελα να έρθω σε τέτοια αντιπαράθεση και αντιπαλότητα με έναν άνθρωπο που θεωρώ φίλο.

Θα ψηφίσουμε τον Αλί. Αυτός είναι Πρίγκιπας και... έχει χρήματα. Δεν χρειάζεται να δωροδοκηθεί. Ο Μπλάτερ θεωρώ ότι μπορεί να χάσει πλέον στις εκλογές. Δεν θα το έλεγα αυτό χθες, αλλά σήμερα μπορώ να το δηλώσω Έχει περάσει δύσκολα και περνάει ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Αν όμως νικήσει, τότε θα συζητήσουμε με όλες τις Ενώσεις της UEFA στο Βερολίνο για να εξετάσουμε το μέλλον της πορείας μας με τη FIFA».

The post Πλατίνι: «Είμαι αηδιασμένος με τη FIFA, θα στηρίξω τον Αλί» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα