Ο Μανώλης Γλέζος προβλέπει εκλογή προέδρου τώρα και… ανατινάζει ξανά την Κουμουνδούρου

Νέους προβληματισμούς δημιουργεί στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το νέο… χτύπημα από τον ευρωβουλευτή και ιερό τοτέμ του κόμματος Μανώλη Γλέζο που αυτή τη φορά προέβλεψε ότι η παρούσα Βουλή είναι εξαιρετικά πιθανό να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας και άρα να μην γίνουν εκλογές.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο κ. Γλέζος ακυρώνει το σύνολο της επικοινωνιακής πολιτικής

του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δημιουργεί πονοκεφάλους στον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του.

Με τη δύναμη των 500.000 ψήφων που έλαβε στις Ευρωεκλογές και την ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο 93χρονος πολιτικός είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει με το μπόνους των 50 εδρών και πως θα προκηρύξει ξανά εκλογές με απλή αναλογική [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]. Τότε ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ είχε αρκεστεί να σημειώσει ότι οι απόψεις είναι προσωπικές και δεν συμπίπτουν με τον συλλογικό σχεδιασμό του κόμματος [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Αυτή τη φορά, με συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Αγορά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεψε ότι η Βουλή δεν αποκλείεται να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας ακυρώνοντας όλες τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις του προέδρου και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπουν ακριβώς το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γλέζος δήλωσε: «Το αν θα γίνουν εκλογές εξαρτάται από δύο παράγοντες: ο πρώτος είναι εάν το οικονομικό και πολιτικό σύστημα, ελληνικό και ξένο θέλει ή δεν θέλει τον κ. Σαμαρά. Αν, δηλαδή, το σύστημα αυτό θέλει να τον ξοφλήσει. Ο δεύτερος είναι ότι, ειδικά, οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν τώρα εκλογές, γιατί χάνουν μισθολογικά και συνταξιοδοτικά κέρδη και οφέλη, ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο γι’ αυτούς ότι θα επανεκλεγούν. Δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση από τους βουλευτές. Όλη η υπόθεση είναι στα χέρια του ελληνικού λαού, ο οποίος πρέπει να αγωνιστεί και να προχωρήσει σε μεγάλες κινητοποιήσεις για να αναγκάσει την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Και για να γίνει σαφέστερος, ο κ. Γλέζος αναφέρθηκε και στους ανεξάρτητους βουλευτές που χρειάζεται η κυβέρνηση για να συμπληρώσει τον αριθμό των 180 ψήφων, λέγοντας: Αυτό αφορά όλους τους βουλευτές, εκτός ασφαλώς από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και όλους εκείνους για τους οποίους το συμφέρον του συνόλου υπέρκειται του ιδίου συμφέροντος.

Φωτογραφιες: Eurokinissi

The post Ο Μανώλης Γλέζος προβλέπει εκλογή προέδρου τώρα και… ανατινάζει ξανά την Κουμουνδούρου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα