Ο «κοσμοπολίτης» Καμίνης

Του Άγγελου Μόσχοβα

Πέρσι, είχα γράψει ένα άρθρο στηρίζοντας τον φίλο μου, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο (εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ), ενάντια στις επιθέσεις που δέχθηκε για ένα πάρτυ που έκανε.

Σήμερα θα τον στεναχωρήσω. Δάβασα ένα άρθρο του στο protagon.gr υπό τον τίτλο «Περί Καμίνη ο λόγος».

Εκεί, ο Ανδρέας υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο… «κοσμοπολίτης» δήμαρχος Αθηναίων:

- «Τολμάει να τα βάλει με συντεχνίες, κατεστημένα, συμφέροντα και λαμόγια»,

- «Είναι ο μόνος δήμαρχος που δεν έκανε προσλήψεις

στον 9.84 (για να έχει στρατό υπερασπιστών του), αντιθέτως και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι προσπάθησε και πέτυχε να μειώσει δραστικά το κόστος του δημοτικού σταθμού της Αθήνας».

- «Έχει πετύχει σε πολύ μικρό διάστημα να αλλάξει το ύφος της εξουσίας του Δήμου».

- «Σταδιακά αλλάζει και την εικόνα της Αθήνας».

Και καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ: «Το μεγάλο στοίχημα των προοδευτικών δυνάμεων, των δημοκρατικών πολιτών, των σκεπτόμενων ανθρώπων, πρέπει να είναι η επανεκλογή του. Ας σκεφτούμε μόνο ποιοι τον πολεμούν και θα καταλάβουμε το γιατί!»

Ας μην αυτοπροσδιοριστώ ως «σκεπτόμενος» αλλά ας πω ότι θεωρώ τον εαυτό μου ως δημοκρατικών πεποιθήσεων και προοδευτικό πολίτη.

Οπότε έχουμε και λέμε:

* Αγαπητέ Ανδρέα, όπως θα έπρεπε να ξέρεις, ο «κοσμοπολίτης» δήμαρχος σου, στον Αθήνα 9,84, ΕΧΕΙ κάνει προσλήψεις στον 9,84, ΑΦΟΥ απέλυσε 50 περίπου δημοσιογράφους. Άλλους με προκλητικές αμοιβές, άλλους με γλίσχρες. Οριζόντιες απολύσεις, επί δικαίων και αδίκων. Με επιχείρημα – τυπικό – ότι «είχαν και άλλη δουλειά». Λες και η δουλειά είναι ντροπή. Φρόντισε όμως να κρατήσει (προφανώς αρεστούς) ανθρώπους που είχαν και 2η και 3η δουλειά. Με τι κριτήρια άραγε, ο «κοσμοπολίτης» Καμίνης;

* Ο «προοδευτικός» όμως δήμαρχος δεν έμεινε στις απολύσεις. Προηγουμένως τα τσιράκια του φρόντισαν να τους ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ, όλους ανεξαιρέτως, με βρώμικα σχόλια, ψέματα, μισές αλήθειες. Αν αυτό εσύ το αποκαλείς «εξυγίανση», διαφωνούμε.

- Αφού βγήκαν οι περιώνυμες «λίστες της ντροπής», αντί να τις καταδικάσει (ο έχων διατελέσει και συνήγορος του Πολίτη) ψέλλισε κάτι δειλά, ανάξια καν σχολιασμού.

- Ως προς την «νομιμότητα» που επικαλείσαι, ας μας απαντήσει ο «ρέκτης της νομιμότητας» κ. Δήμαρχος για την πρόσληψη του εκλεκτού του διευθυντή του 9,84. Όπως γνωρίζεις ασφαλώς (έχεις περάσει κι εσύ από αυτό το ραδιόφωνο), ο σταθμός απαιτούσε για τη θέση αυτή πτυχίο ΑΕΙ, το οποίο ΔΕΝ διαθέτει ο εν λόγω.

- Για τις συντεχνίες και τα κατεστημένα συμφέροντα, με τις οποίες τα βάζει, καλό θα είναι να το ψάξεις λίγο περισσότερο.

- Αυτό το «σταδιακά αλλάζει την εικόνα της Αθήνας» πολύ μου άρεσε. Φαίνεται ότι έχεις αντίληψη του άπειρου, της διάστασης του χωροχρόνου - και φυσικά του χιούμορ.

- Για το στοίχημα των προοδευτικών δυνάμεων, αν αυτό είναι η επανεκλογή του Καμίνη, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξουμε δήμο…

Υ.Γ. Προς αποφυγή κακοπροαίρετης παρεξήγησης, εννοείται ότι κάθε τραμπούκικη πρόκληση κατά του προσώπου του Δημάρχου ή όποιου άλλου, με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο.

Και σ' αυτή την περίπτωση, είμαι στο πλευρό Καμίνη, πέραν από τις όποιες διαφωνίες μου για τα υπόλοιπα. Προσωπικά, έχω μάθει να διαχωρίζω τις προσωπικές μου απόψεις από τις αξίες που πρεσβεύω - εν αντιθέσει με τον κ. Δήμαρχο.

Υ.Γ.2: Σε εκείνο το πάρτυ στη γιορτή σου, τα τσιράκια του κ. Καμίνη, σε περιέλουσαν με υβρεολόγιο, εσένα και όσους ήταν παρόντες. Σχεδόν όλους. Μάλλον ξέχασαν ότι ήταν παρών και ο «κοσμοπολίτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα