Ο Δρίτσας που αντιστέκεται, ο Δρίτσας που επιμένει: «Παραιτήσου τώρα», τον καλεί ο Άδωνις

Έστω και αν είναι ο αρμόδιος υπουργός, ο Θοδωρής Δρίτσας δεν λέει να πάρει απόφαση ότι οι… ανεμόμυλοι δεν είναι εχθροί.

Σε ρόλο Δον Κιχώτη εξακολουθεί να ονειρεύεται ένα πειραιώτικο λιμάνι που να ανήκει εξ’ ολοκλήρου σε ελληνικά χέρια και το σουρεάλ σκηνικό συνεχίζεται: ο υπουργός Ναυτιλίας είναι κάθετα αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, επιμένοντας μάλιστα ότι η… μάχη δεν έχει χαθεί ακόμα οριστικά.

Δύο ημέρες μετά την… πανηγυρική υπογραφή μεταβίβασης των μετοχών του ΟΛΠ

στην κινεζική Cosco, ο κ. Δρίτσας συνεχίζει να εκφράζει δημόσια τη διαφωνία του, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για την λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ.

«Θα έπρεπε με διαφορετικό τρόπο να οδηγηθούμε στην αξιοποίηση αυτού του τεράστιου πλούτου, όμως η πίεση των πραγμάτων οδήγησε σε επιλογές που δεν είναι δικές μας», είπε μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega. «Θα ήθελα μια άλλη προοπτική για το λιμάνι... δεν ήταν η προγραμματική μας επιλογή. Σε αυτήν την κατεύθυνση καταλήξαμε μετά τη συμφωνία του καλοκαιριού, να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις που είχαν ήδη δρομολογηθεί», παραδέχθηκε, προσθέτοντας ότι η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ δεν είναι προς τα ελληνικά συμφέροντα. «Ούτε από την Θάτσερ δεν πέτυχε το μοντέλο πώλησης μετοχών. Η πώληση του λιμανιού δεν γίνεται για να την ανάπτυξη του λιμένα, αλλά για να ικανοποιηθούν οι δανειστές».

Προειδοποίησε πάντως ότι «η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ δεν τελείωσε», προαναγγέλλοντας ένα γραφειοκρατικό μπαράζ! «Ετοιμάζονται ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά και σειρά αποφάσεων, ελέγχων και νομοθετικών ρυθμίσεων που θα κρατήσουν μήνες».

Επισήμανε πάντως, ότι ανεξάρτητα από τις συνολικές τοποθετήσεις της κυβέρνησης, η συμφωνία για τον ΟΛΠ είναι τροποποιημένη σε σχέση με την αρχική της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και σε σχέση με αυτή που ετοίμασε το ΤΑΙΠΕΔ.

Βολές σε ΤΑΙΠΕΔ και Πιτσιόρλα

Όσον αφορά το ΤΑΙΠΕΔ, σημείωσε ότι λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. «Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού. Πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο το κομμάτι της απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ. Κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ; Είναι επινόηση των δανειστών το ΤΑΙΠΕΔ, ή είναι κυβέρνηση», αναρωτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε», ξεκαθάρισε. «Δεν έχουμε δεσμευτεί για έσοδα 50 δισ. ευρώ από νέες ιδιωτικοποιήσεις», επέμεινε για το Ταμείο, συμπληρώνοντας ότι «κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ επιχειρούν να βάλουν στο τραπέζι 26 ιδιωτικοποιήσεις αντί για τις 9 της συμφωνίας».

Δέχθηκα την προσωπική αυτοακύρωση μιας διαδρομής 50 ετών

Ερωτηθείς εάν σκέφτηκε να παραιτηθεί αφού δεν συμφωνεί με τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, είπε «Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, κάποια επέλεξαν να μείνουν πιστοί στις προγραμματικές τους δεσμεύσεις και να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη, κάποιοι άλλοι- σε αυτούς ανήκω κι εγώ-επέλεξαν με βάση τη σκληρή πραγματικότητα και τους κινδύνους που υπήρχαν, να δεχθούν ακόμη και την προσωπική αυτοακύρωση μιας διαδρομής 50 ετών για χάρη ενός πολύ πιο αναγκαίου στόχου αυτής της περιόδου να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος για μια μάχη που δεν πρέπει να ρίξουμε τις ασπίδες και πρέπει να συνεχίσουμε να τη δίνουμε», τόνισε.

«Έκρινα οτι δεν έπρεπε να φύγω από τη μάχη» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης σε περίπτωση που το «διάδοχο» Ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ έχει ακόμη μεγαλύτερες εξουσίες. «Αν τεθεί θέμα νέου Ταμείου με μεγαλύτερες εξουσίες του ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσω τη θέση μου» δήλωσε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πάντως, τον… συμβούλεψε να μην περιμένει περαιτέρω εξελίξεις, αλλά να παραιτηθεί εδώ και τώρα. Μέσω ανάρτησής του στο twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης τον κάλεσε να «πάψει να εξευτελίζεται» και να υποβάλλει την παραίτηση του, ως μοναδική «αξιοπρεπή» επιλογή.

Πέραν των πολιτικών μας διαφορών, η εικόνα του κ. Δρίτσα να αυτοεξευτελίζεται έτσι τώρα στο @megatvSK είναι λυπηρή. Η παραίτηση αξιοπρεπής!

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 10, 2016

The post Ο Δρίτσας που αντιστέκεται, ο Δρίτσας που επιμένει: «Παραιτήσου τώρα», τον καλεί ο Άδωνις appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα