«Πιτσιμπούργκο» για λίγες ακόμα παραστάσεις – Το έργο ρίχνει αυλαία στις 23 Απριλίου

Τον κύκλο της ολοκληρώνει σιγά σιγά η παράσταση «Πιτσιμπούργκο», που παρουσιάζεται στο Vault. Στις 23 Απριλίου, συγκεκριμένα, το έργο που αγκαλιάστηκε από το θεατρικό κοινό και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές ρίχνει αυλαία.

Η υπόθεση σε γυρίζει στη Χίο της 28ης Μάρτη 1913. Η Ελέγκω παίρνει στα χέρια της το πρώτο γράμμα, μετά από οκτώμιση μήνες, από τον ξενιτεμένο, στο Πίτσμπουργκ της Αμερικής, άντρα της Δημοσθένη. Μέσα από την αλληλογραφία τους ξεδιπλώνεται η ζωή στο νησί, αμέσως μετά την

απελευθέρωση του από τους Τούρκους. Φτώχεια, πείνα, μπάρκα, προσφυγιά, αρρώστιες, μα και τηλέφωνα και κινηματόγραφος. Ένα νησί πληγωμένο και σαστισμένο.

Ένας ολόκληρος κόσμος σε κρίση, ένας κόσμος που προσπαθεί αποπροσανατολισμένος να βρει το δρόμο του. Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, η ιστορία μιας αγάπης που προσπαθεί να ανθίσει, που ο σπόρος της έπεσε σε έδαφος αφιλόξενο, δύστροπο, βραχώδες.

The post «Πιτσιμπούργκο» για λίγες ακόμα παραστάσεις – Το έργο ρίχνει αυλαία στις 23 Απριλίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα