Νύχτες πρεμιέρας: Από την «Ανωτέρα βία» στους «Γαμπρούς της ευτυχίας»

Μερικές από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της νέας χρόνιας κάνουν την πρώτη τους επίσημη απόψε το βράδυ, στις κινηματογραφικές αίθουσες, με το βλέμμα των σινεφίλ να στρέφεται πάνω τους.

Ανωτέρα Βία
Ο Ρούμπερ Όστλουντ παρουσιάζει ένα πολυεπίπεδο οικογενειακό δράμα που κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των περασμένων Κανών. Έμπνευση για τη δημιουργία αυτής της ταινίας αποτέλεσε μία έρευνα που κατέδειξε πως το ποσοστό των ανδρών που επιβιώνουν σε περιπτώσεις πολυπληθών ατυχημάτων

είναι σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό των γυναικών, με μόνη εξαίρεση τον Τιτανικό και αυτό επειδή ο καπετάνιος είχε δώσει εντολή να πυροβολούν όσους άντρες επιχειρούν να μπουν στις σωστικές λέμβους πριν τα γυναικόπαιδα. Μία οικογένεια Σουηδών, λοιπόν, πηγαίνει στις γαλλικές Άλπεις για σκι. Κατά τη διάρκεια ενός γεύματος σε ένα εστιατόριο που κρέμεται από μία πλαγιά, μια χιονοστιβάδα φέρνει τα πάνω κάτω. Η Έμπα ζητά τη βοήθεια του Τόμας, καθώς προσπαθεί να προστατεύσει τα παιδιά τους, ενώ αυτός τρέχει για να σωθεί. Μετά το συμβάν η σχέση του ζευγαριού δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.

Blackhat
Ο Μάικλ Μαν εισβάλλει στον κυβερνοχώρο, απ’ όπου ξεκινά μια παγκόσμια απειλή. Αμερικανικές και κινεζικές αρχές συνεργάζονται για να την αντιμετωπίσουν, αλλά η μόνη τους ελπίδα είναι ένας φυλακισμένος χάκερ, τον οποίο αναγκάζονται να απελευθερώσουν.

Η Αρπαγή 3
Ο Λίαμ Νίσον επιστρέφει για να καθαρίσει το όνομά του από την κατηγορία της δολοφονίας. Έτσι όλη η δημιουργική ομάδα της δεύτερης ταινίας και ο πράκτορας Μιλς παραμένουν τώρα εντός των αμερικανικών συνόρων, με τον τελευταίο να αναζητά τον πραγματικό ένοχο του μυστηριώδους φόνου ενώ καταδιώκεται από έναν πείσμονα αστυνομικό, τον οποίο ερμηνεύει ο Φόρεστ Γουίτακερ.

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας
Ακολουθώντας την εμπορικά επιτυχημένη τάση του ριμέικ κλασικών έργων του σινεμά και του θεάτρου, ο Στράτος Μαρκίδης («I Love Karditsa» ) ξαναγυρίζει το έργο των Τσιφόρου και Βασιλειάδη, με τη Χρύσα Ρώπα να ξαναπιάνει το ρόλο της Ευτυχίας έπειτα από ένα θεατρικό ανέβασμα στις αρχές του ’90.

Παρ’ Το Από Την Αρχή
Μουσική ρομαντική κομεντί με τους Κίρα Νάιτλι -Μαρκ Ράφαλο και τον τραγουδιστή των Maroon 5 στο υποκριτικό του ντεμπούτο. Ο Ντέιβ και η Γκρέτα είναι ερωτευμένοι από το κολέγιο, γράφουν μουσική και μετακομίζουν στη Νέα Υόρκη, με τον πρώτο να κλείνει συμφωνία με μεγάλη δισκογραφική εταιρία. Σύντομα η δόξα και η επιτυχία εμφανίζονται και παρασυρμένος , μετά από λίγο καιρό εγκαταλείπει την αγαπημένη του. Η ζωή της Γκρέτα όμως θα αλλάξει θετικά όταν θα συναντήσει τυχαία, τον Νταν, έναν έκπτωτο δισκογραφικό παραγωγό. Εκείνος βλέπει στο πρόσωπο της μία πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια και έτσι η συνεργασία τους θα φέρει μια καινούργια αρχή στις ζωές τους.

Agora: Από τη Δημοκρατία στις Αγορές
Κεντρικό θέμα στο νέο ντοκιμαντέρ του γνωστού δημιουργού Γιώργου Αυγερόπουλου είναι η «Αγορά». Στην Αρχαία Ελλάδα ήταν μια κεντρική τοποθεσία στις πόλεις-κράτη. Ένα μέρος συνάθροισης, μια συνεύρεση ενεργών πολιτών, το κέντρο της Πόλης για την πολιτική, οικονομική, αθλητική, καλλιτεχνική και πνευματική ζωή. Ήταν η καρδιά της Δημοκρατίας. Στη σύγχρονη Ελλάδα, η «Αγορά» έχει χάσει το αρχικό της νόημα και κατέληξε να σηματοδοτεί μόνο τις εμπορικές συναλλαγές. Σήμερα είναι λέξη κυρίαρχη στην πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες, καθώς η χώρα στροβιλίζεται σε μια οικονομική δίνη που παρασύρει ανθρώπινες ζωές στο πέρασμά της.

The post Νύχτες πρεμιέρας: Από την «Ανωτέρα βία» στους «Γαμπρούς της ευτυχίας» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα