Λίλα, ο σκύλος – μασκότ του Charlie Hebdo, που αναζητούσε από γραφείο σε γραφείο τον αγαπημένο της Καμπί

Εφτασε στο γραφείο έχοντας τυλιγμένο στην τσάντα του ένα κομμάτι ζαμπόν, το καθιερωμένο «δώρο» του για την τετράποδη φίλη του. Ούτε εκείνο το πρωινό άφησε ο Ζαν Καμπί παραπονεμένη τη Λίλα, το κόκερ σπανιέλ του Charlie Hebdo, που πλέον έχει εξελιχτεί στη μασκότ του περιοδικού.

Η καφετί σκυλίτσα χαιρέτησε έναν - έναν τους σκιτσογράφους και δημοσιογράφους καθώς έμπαιναν στο γραφείο, τρέχοντας ανάμεσα στα πόδια τους. Ως είθισται όμως στάθηκε πλάι στον αγαπημένο της Κάμπι στο τραπέζι των συσκέψεων, στην πρώτη συνάντηση των συντακτών

για το νέο έτος.

Λίγη ώρα αργότερα έτρεχε από δωμάτιο σε δωμάτιο, σαστισμένη, αμήχανη και φοβισμένη. Ως ο σιωπηρός μάρτυρας μιας τραγωδίας, που στον δικό της κόσμο δεν θα μπορούσε ποτέ να ζήσει.

Αφού τα αδέρφια Κουασί σκόρπισαν το θάνατο και εγκατέλειψαν τα γραφεία, η Λίλα στάθηκε πάνω από όλους τους σκιτσογράφους και τους δημοσιογράφους του Charlie Hebdo, αποχαιρετώντας τους έτσι με το δικό της τρόπο. Εκεί που έμεινε όμως επί ώρες ήταν δίπλα στο πτώμα του Ζαν Καμπί.

Τις εικόνες διηγήθηκε η δημοσιογράφος του περιοδικού, Σιγκολέν Βινσόν, περιγράφοντας επιπλέον τα όσα τρομακτικά έζησε. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Le Monde, ο ένας από τους αδελφούς Κουασί την κοίταξε στα μάτια και της είπε:

Η τελευταία σύσκεψη στο "Charlie Hebdo". Λίγα λεπτά αργότερα τα αδέλφια Κουασί εισέβαλαν στα γραφεία για να σπείρουν το θάνατο

«Μην φοβάστε. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, δεν θα σας σκοτώσουμε. Εμείς δεν σκοτώνουμε γυναίκες. Αλλά σκεφτείτε τι κάνετε. Αυτό που κάνετε είναι λάθος. Σας απαλλάσσω αλλά για αυτό και μόνο πρέπει να διαβάσετε το Κοράνι».

Απελπισμένη καθώς ήταν, του έγνεψε καταφατικά. Εμεινε ξαπλωμένη στο πάτωμα μέχρι που ένιωσε ότι οι τρομοκράτες έφυγαν. Στη συνέχεια σύρθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων όπου είχε εκτυλιχθεί η φρίκη.

«Καθώς πήγαινα προς τα εκεί, και χωρίς να είμαι σίγουρη ότι όντως έχουν φύγει, άκουσα πυροβολισμούς στο δρόμο. Και ακολούθως τα μικρά βηματάκια της Λίλα. Αναζητούσε από γραφείο σε γραφείο τον αγαπημένο της Καμπί…»

The post Λίλα, ο σκύλος – μασκότ του Charlie Hebdo, που αναζητούσε από γραφείο σε γραφείο τον αγαπημένο της Καμπί appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα