Νόμος 4000 για σκυλιά – Ιδιοκτήτες σκύλων κρεμάνε ταμπέλες στα κατοικίδια μετά τη σκανταλιά

Μία νέα μόδα έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο με ιδιοκτήτες σκύλων να ποστάρουν φωτογραφίες που απεικονίζουν τους σκύλους και έχουν ένα χαρτί που γράφει την σκανταλιά που έκαναν. Είναι χαριτωμένο αλλά ειδικοί λένε ότι στην πραγματικότητα είναι επίπονο για τους σκύλους τους οι οποίοι στην πραγματικότητα φοβούνται.

Πολλά σκυλάκια κοιτάνε το φακό με ενοχικό βλέμμα και άλλα φαίνεται ότι δεν τα νοιάζει και πολύ. Ένα είναι το γεγονός, ότι φωτογραφίζονται στο σημείο του «εγκλήματος» και κρέμεται στο λαιμό

τους ένα χαρτί που λέει το τι έκαναν.

Η συγκεκριμένη μόδα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, πολλά σάιτ και προφίλ στο Twitter έχουν κατακλυστεί με φωτογραφίες ενώ σκέφτονται κάποιοι να εκδώσουν και βιβλίο!

Παρόλο που φαίνεται χαριτωμένο και κάπως αστείο, οι ειδικοί διαφωνούν και ισχυρίζονται ότι το βλέμμα του ενόχου που έχουν οι σκύλοι, στην πραγματικότητα είναι φοβισμένο και αγχωμένο. Επίσης τονίζουν ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να κατανοήσουν ότι με τη συγκεκριμένη φωτογραφική μόδα, στην πραγματικότητα μειώνουν την «αξιοπρέπεια» του κατοικίδιου τους.

H ειδική Κάρολαιν Κίσκο, έχει μελετήσει πολλές φωτογραφίες με ντροπιασμένους σκύλους και δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph: «η συγκεκριμένη ιδέα (οι φωτογραφίες) που ντροπιάζει τους σκύλους είναι ανόητη. Γιατί να το κάνει κάποιος στο σκύλο του; Αν έκανε κάτι ένας φίλος σας ή ένα μέλος της οικογένειας σας, θα τον βγάζατε φωτογραφία και θα την ποστάρατε όπως κάνετε με τους σκύλους σας;» Επίσης προσθέτει ότι «μπορεί να έχει πλάκα όταν γίνεται μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. To θέμα είναι ότι έχουμε σκύλους για παρέα και όχι για να κάνουμε πλάκα εις βάρος τους».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι φωτογραφίες δείχνουν τους σκύλους να έχουν καταστρέψει αντικείμενα που ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους. Σε αυτό το σημείο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η συμπεριφορά των σκύλων μπορεί να είναι σύμπτωμα άγχους ή να υποδηλώνει κάποια προβλήματα υγείας.

O καθηγητής Πέτερ Νεβίλ, του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ηθολογίας Ζώων, δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι ιδιοκτήτες που πιστεύουν ότι τα κατοικίδια τους πρέπει να νιώθουν ενοχή για τις πράξεις τους, έχει σαν αποτέλεσμα ότι κάθε φορά που θα κάνουν μία σκανταλιά θα νιώθουν ότι απειλούνται.

Επίσης είπε ότι όσοι ντροπιάζουν τα ζώα τους και κάθε φορά που κάνουν μία σκανταλιά τα φωτογραφίζουν, μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και χρόνιο στρες στα κατοικίδια το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την κατάθλιψη, έναν θλιμμένο σκύλο ο οποίος έχει κακή σχέση με το αφεντικό του.

Oι προειδοποιήσεις του Νεβίλ, βασίζονται σε μία μελέτη κτηνιατρικής εταιρείας η οποία απέδειξε ότι πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων συχνά παρερμηνεύουν τον φόβο και νομίζουν ότι είναι ενοχή. 1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα