Στη δημοσιότητα η λίστα της Apple με τις χώρες που ζήτησαν δεδομένα χρηστών

Τη λίστα με τις χώρες που αιτήθηκαν την κοινοποίηση στοιχείων των πελατών της δημοσιοποίησε η Apple, με την αμερικανική κυβέρνηση να πρωταγωνιστεί διατυπώνοντας 1.000 έως 2.000 σχετικά αιτήματα, ενώ παράλληλα τονίζει ότι η εταιρεία «δεν συλλέγει πληροφορίες» , οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν στοιχεία που θα οδηγήσουν σε κλεμμένες ή χαμένες συσκευές.

Η εταιρεία κολοσσός

καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να επανεξετάσει τους περιορισμούς και να της επιτρέπει να ενημερώνει τους πελάτες της για το πόσα στοιχεία κοινοποιεί εξηγώντας πως ο λόγος δημοσιοποίησης της λίστας είναι να υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία για την αποκάλυψη τέτοιων στοιχείων από πλευράς καταναλωτών και να ασκήσει πίεση προς την αμερικανική κυβέρνηση για μεγαλύτερη ελευθερία αναφορικά με τα στοιχεία που μπορούν να κοινοποιούνται στους πελάτες της. «Οι πελάτες μας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πόσο συχνά και υπό ποιες συνθήκες προσφέρουμε δεδομένα τους μετά από νομικό αίτημα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μετά τις ΗΠΑ ακολουθούν η Βρετανία, με μόλις 127 αιτήματα, η Ισπανία,η Γερμανία και η Αυστραλία με την πλειοψηφία των αιτημάτων να αφορούν πληροφορίες για λογαριασμό χρηστών στο iTunes ή το iCloud και τα ονόματά τους σχετίζονται με κάποιο τρόπο είτε με αναζήτηση αγνοούμενων ατόμων είτε με κλοπές. Σε σπανιότερες περιπτώσεις, η Apple έχει λάβει αίτημα να δώσει αποθηκευμένες φωτογραφίες ή e-mail και όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της «τέτοια αιτήματα εξετάζονται πολύ προσεκτικά και ικανοποιούνται σε εξαιρετικά λίγες περιστάσεις».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα