Νέο ραντεβού Κέρι-Λαβρόφ την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη για το συριακό

Το αποτέλεσμα της συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι και του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα, για την κρίση στη Συρία ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο ηγέτιδων δυνάμεων για το μέλλον του Σύρου προέδρου Μπασάρ-αλ-Άσαντ δεν «γεφυρώθηκαν», ωστόσο τέθηκαν με αρκετά ουσιώδη - όπως τονίστηκε - τρόπο τα θέματα και οι απόψεις των δύο πλευρών, ενώ σημαντική εξέλιξη θεωρήθηκε η ανανέωση του μεταξύ τους ραντεβού για την Παρασκευή (18/12), αυτή τη φορά στη Νέα

Υόρκη.

Μετά την απόσταση που αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πως υπάρχει ανάμεσα στις δύο δυνάμεις για τον τρόπο επίλυσης της συριακής κρίσης, ήταν αμφίβολο το αν και πότε θα διεξαγόταν μία νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Και οι δύο πλευρές έθεσαν ως προϋποθέσεις για μία νέα συζήτηση τη λήψη πολύ συγκεκριμένων αποφάσεων, ενώ ειπώθηκε πως σε οποιαδήποτε πολιτική επίλυση, επιβάλλεται στη διαδικασία του διαλόγου να συμμετάσχουν και οι αντιπολιτευόμενες ομάδες. Τελικά, ξεπεράστηκαν ορισμένα εμπόδια και ορίστηκε νέα συνάντηση για την Παρασκευή.

The post Νέο ραντεβού Κέρι-Λαβρόφ την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη για το συριακό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα