Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για τα προαπαιτούμενα

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσαν στην κυβέρνηση οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη συζήτηση του νέου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ. Ο Βασίλης Λεβέντης, ζήτησε και πάλι οικουμενική.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήθελε στην αρχή να μοιάσει στους αλχημιστές του Μεσαίωνα. Αυτούς που μετέτρεπαν κάθε μέταλλο σε χρυσό. Εσείς θα μετατρέψετε τη χώρα, την Ευρώπη, κι ό,τι

άλλο αγγίζατε, σε αριστερό Παράδεισο. Δε χρειάζεται δουλειά, δε χρειάζεται πρόγραμμα, δε χρειάζεται προσπάθεια, μόνο καλή διάθεση. Όμως με συνθήματα δεν αλλάζει η ζωή και το πείραμα δεν πέτυχε», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Τώρα αλλάξατε τακτική. Βαπτίζετε χρυσό, τις λύσεις και τις προτάσεις που είχαν επιλέξει οι προηγούμενοι. Στα "κόκκινα" δάνεια. Στο κομματικό κράτος. Στα δημόσια έργα. Βρεγμένες από τα δάκρυα του κ. Σπίρτζη είναι οι συμβάσεις που υπογράφετε. "Υπέγραψα με πολύ πόνο", είπε ο υπουργός. Και το ίδιο φαντάζομαι θα πει και ο Δρίτσας όταν το Γενάρη υπογράψει για τα λιμάνια. Και υπογράφετε χωρίς να διορθώνετε. Απλώς παίξατε καθυστέρηση», ανέφερε.

«"Η εμπειρία είναι καλό σχολείο αλλά έχει ακριβά δίδακτρα" έχει πει ένας ποιητής», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως «μόνο που αυτά τα δίδακτρα τα πληρώνει η κοινωνία».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι δίνει με «αλχημείες» αυξήσεις στα δικά της παιδιά στο Δημόσιο.

«Πριμοδοτείτε τα κομματικά σας στελέχη που δουλεύουν στα γραφεία των υπουργών. Χαρίζετε μισθολογικά κλιμάκια στους συμβούλους σας. Και οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων υπουργών πάνε κατευθείαν στο ανώτατο κλιμάκιο. Το σύστημά σας δεν έχει ούτε ένα ψήγμα αξιολόγησης και αξιοκρατίας. Και πόσο θα κοστίσουν αυτά;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «H κυβέρνηση δηλώνει ότι το νέο μισθολόγιο δεν κοστίζει. Το Γενικό Λογιστήριο όμως μιλάει για ένα δισ. κόστος σε 4 χρόνια. Ένα δισ. επιπλέον στο δημόσιο. Πείτε το λοιπόν καθαρά στους ανέργους ότι υπάρχουν λεφτά για το Δημόσιο αλλά δεν υπάρχουν λεφτά γι αυτούς. Υπάρχουν λεφτά για το Δημόσιο, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια ελάφρυνσης των φόρων στους ιδιώτες».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης απευθύνθηκε «στον Εθνάρχη της Αριστεράς» καθώς, όπως είπε «έτσι αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα ένας από τους δεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης» και του είπε: «η μεγάλη σας έγνοια για τα δικά σας παιδιά είναι τόσο παλιά όσο και τα προβλήματα της χώρας. Τόσο παλιά όσο και η πλατεία Κλαυθμώνος. Για μας και για να το έχετε ξεκάθαρο το σύνθημα είναι διαφορετικό: Ούτε ένα επιπλέον ευρώ στο Δημόσιο αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας και δεν μειώσουμε τους φόρους. Οι χαμένοι των μνημονίων είναι όντως πολλοί, όμως μια σύγχρονη πολιτεία έχει προτεραιότητες και η προτεραιότητα σήμερα είναι οι άνεργοι και οι κατεστραμμένοι του ιδιωτικού τομέα. Τα "κόκκινα" δάνεια κυρίες και κύριοι διπλασιάστηκαν τότε που λέγατε ότι δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει κάποιος τις δόσεις του γιατί θα έρθετε εσείς και θα υπάρξει σεισάχθεια. Και κάπως έτσι μεγάλωσε η ωρολογιακή βόμβα των 107 δισ. από τα κόκκινα δάνεια. Και τι κάνετε σήμερα; Τα δίνετε χωρίς κανόνες, χωρίς περιορισμούς, χωρίς συζήτηση, σε ξένες, μικρές και μεγάλες εταιρείες. Η δική μας πρόταση είναι να υπάρξει μια "κακή-τράπεζα" η οποία θα κάνει μια ενιαία διαχείριση των κόκκινων δανείων».

Γεννηματά: Tα «κοράκια» των αγορών έγιναν «αρνάκια»

Η νέα πράξη του δράματος στην χώρα θα έρθει τον ερχόμενο Φεβρουάριο με την εκχώρηση και των στεγαστικών δανείων στα κερδοσκοπικά funds, εκτίμησε η Φώφη Γεννηματα, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή για το νέο πακέτο προαπαιτούμενων.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας όσα έλεγε για τα «κοράκια» των αγορών τα προηγούμενα χρόνια.

«Σήμερα τα κοράκια έγιναν αρνάκια και τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν αέρας», είπε η κυρία Γεννηματά και διερωτήθηκε: «τι θα πείτε τον Φεβρουάριο όταν θα δώσετε τα στεγαστικά στα επενδυτικά funds. Ότι νομοθετείτε πάλι με πόνο ψυχής;».

«Γιατί έγινε η εκρηκτική αύξηση κόκκινων δανείων; Πως το 70% των ρυθμισμένων δανείων έγινε και πάλι προβληματικό; Η απάντηση είναι γνωστή και εσείς έχετε ασθενή μνήμη . Βυθίσατε την οικονομία με τα πειράματά σας και τα capital controls», είπε για να προσθέσει: «Σας επιβλήθηκε η ανακεφαλαιοποίηση με τους χειρότερους όρους. Οδηγήσατε σε νέα ύφεση, νέα ελλείμματα και αύξηση ανεργίας. Συνεχίζετε τον αφελληνισμό των ελληνικών επιχειρήσεων με εκχώρηση δανείων επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, «δυστυχώς θα ισχύσουν και αυτά που είχατε πει για την απασχόληση και τους μισθούς».

«Δικαιώνεστε αλλά είστε εσείς τα υλοποιείται. Οι κόκκινες γραμμές Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για τους αετονύχηδες. Μας ζητάτε τώρα να γίνουμε συνένοχοι; Σας ξεκαθαρίζουμε ότι η απάντησή μας είναι "ΟΧΙ"», υπογράμμισε, ενώ αναφερομένη στο ασφαλιστικό είπε ότι αν η κυβέρνηση επιθυμεί διάλογο, τότε ο κατάλληλος χώρος είναι η Βουλή.

«Είπαμε ότι αρνούμαστε οποιαδήποτε περικοπή κύριων συντάξεων. Ας το εκμεταλλευτείτε στην διαπραγμάτευση», επισήμανε.

Κουτσούμπας: «Σε λίγο η κυβέρνηση δεν θα ξέρει που να κρυφτεί»

«Σε λίγο δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην Βουλή απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς εκτιμώντας ότι τον ερχόμενο Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα παραχωρήσει και τα δάνεια πρώτης κατοικίας στα «κοράκια» των αγορών.

Επιχειρώντας να αποδομήσει πλήρως την κυβερνητική ρητορική είπε «έχετε κλειδώσει τις λίστες Λαγκάρντ. Κρατάτε τους ελέγχους των μεγαλοκαταθετών στα συρτάρια σας. Τι έγινε με τους ελέγχους; Θα μείνετε μόνο στους καστανάδες και τη γιαγιά με το μαϊντανό;» και συνέχισε με νόημα «γεννιούνται βάσιμες υποψίες ότι κάποιους συγκαλύπτετε. Γιατί δεν τα δίνετε στην δημοσιότητα τα στοιχεία από τους ελέγχους σας. Σίγουρα ένα μέρος των ελέγχων έχει ολοκληρωθεί, δώστε τα στοιχεία λοιπόν στην δημοσιότητα».

«Εμφανίζονται να καταγγέλλουν όσα οι ίδιοι υπογράφουν με αποκορύφωμα το ξεπούλημα των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων» είπε σε άλλο σημείο για να επισημάνει: «Κομπάζει ο Τσίπρας ότι βγάζει τα κάστανα από την φωτιά φέρνοντας αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα. Οι υπουργοί του λένε ότι παλεύουν και ματώνουν. Σιγά τα αίματα κύριοι της κυβέρνησης. Οι εργάτες, οι συνταξιούχοι οι αγρότες ματώνουν από τα δικά σας μέτρα. Ποιος θα ωφεληθεί από τον δικό σας προϋπολογισμό που ψήφισαν οι 153 λεβέντες βουλευτές σας;».

Για τα «κόκκινα δάνεια» τόνισε: «μιλάγατε για επενδυτές κοράκια. Μετά είπατε ότι δεν θα κάνετε ουτε βήμα πίσω για τα κόκκινα δάνεια. Σήμερα παραδίδετε επιχειρηματικά για να προχωρήσετε το Φεβρουάριο για τα στεγαστικά και καταναλωτικά. Εδώ θα είμαστε. Έχετε ήδη συμφωνήσει και σε λίγο δεν θα ξέρετε που θα κρυφτείτε».

«Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Φέρνει με κατεπείγουσες διαδικασίες αντιλαϊκά νομοσχέδια σε πλήρη συνεργασία με το κεφάλαιο και το ΔΝΤ. Δεν ιδρώνει το αφτί της συγκυβέρνησης και των 153 βουλευτών της» είπε για να υποστηρίξει «προβάλουν ξανά την ανάγκη της νέας δόσης για να γονατίσουν εργαζόμενους, αγρότες, συνταξιούχους».

Εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται κλιμάκωση της επίθεσης με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό. « Η κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντιμάχονται με πλαστικά σπαθιά για το ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων. Όμως όλες οι σικέ αντιπαραθέσεις έχουν στόχο να υπηρετήσουν μόνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να αντιμετωπίσουν την διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια».

Αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης είπε πως «Φέρατε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ικανοποιείτε το μόνιμο αίτημα των ομόφυλων. Δικαίωμά σας. Μπορούν όμως αυτά να θεωρηθούν αντίβαρο στην κατάσταση των πολιτών μας;».

Υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να «αποπροσανατολίσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να συντηρήσει το κλίμα ψεύτικης ελπίδας. Δημαγωγείτε ασύστολα όταν λέτε ότι η πολιτική σας στοχεύει στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Εξισώνεται προς τα κάτω μισθούς και συντάξεις. Λέτε ότι δήθεν δίνετε μάχη για να μην περάσουν οι μαζικές απολύσεις. Όταν συζητάτε για νέα μέτρα αξιοποιείτε το τέχνασμα για δήθεν αποχώρηση του «κακού» ΔΝΤ για να μείνει δήθεν η καλή ΕΕ. Όπως σας βολεύει. Όταν μιλάτε όμως για το χρέος τότε «καλό» είναι το ΔΝΤ και «κακή» η ΕΕ».

Λεβέντης: Ο Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί

Την παραίτηση της κυβέρνησης και τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης ζήτησε εκ νέου ο Βασίλης Λεβέντης, κάνοντας λόγο για «πράξη ευθύνης» εκ μέρους του πρωθυπουργού [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

The post Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για τα προαπαιτούμενα appeared first on KoolNews.

Keywords
νεα κυβερνηση, κυβερνηση, για μας, capital controls, παραιτηση λεβεντη, μισθολογιο, τσιπρας, νέα, funds, βουλη, συριζα, μνήμη, capital, ΚΚΕ, υπουργοι, ΔΝΤ, χρεος, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, τραπεζες, απολυσεις στο δημοσιο, τραπεζα της ανατολης, ενιαιο μισθολογιο, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, φωτια, λιστα λαγκαρντ, η ζωη, ξανα, βουλευτες, μνήμη, αιχμη, βημα, δανεια, δουλεια, νεα μετρα, οικονομια, προγραμμα, υφεση, capital, αυξηση, αλχημιστες, ασφαλιστικο, βομβα, βραδυ, γενικο λογιστηριο, γραφεια, δακρυα, διαστημα, διδακτρα, δημοσιο, δικη, δριτσας, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκχωρηση, εργα, ερθετε, ευρωπη, ζευγαρια, ζωη, ιδιο, η δικη, θεοδωρακης, κεφαλαιο, κυρια, κλιμα, λεφτα, λεβεντης, λογια, λογο, νεο μισθολογιο, νοημα, ξερετε, παιδια, πλαστικα, πολιτεια, προβληματα, ρητορικη, σεισαχθεια, σιγουρα, συζητηση, συνθηματα, σχεδιο, σχολειο, φωφη, φωφη γεννηματα, αιματα, δημητρης, δικαιωμα, για μας, χωρα, μεινει, πακετο, funds, υπαρχουν λεφτα, ξεπουλημα, γιαγια
Τυχαία Θέματα