Μητσοτάκης στην ΚΟ: Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν γίνει οι τροχονόμοι της νέας διαπλοκής

14:09 1/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Σκληρή επίθεση σε δύο μέτωπα, το προσφυγικό και την οικονομία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα τις ενέργειες της κυβέρνησης και στα δύο πεδία. Ο κ. Μητσοτάκης επετέθη στον κ. Τσίπρα τόσο για τον ευρύτερο σχεδιασμό του στο προσφυγικό, όσο και για την διαχείριση του προβλήματος, ενώ παράλληλα του χρεώνει μεγάλες ευθύνες για στις συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης

δεν άφησε ασχολίαστα ούτε τα περί διαπλοκής που κυριαρχούν στη δημόσια συζήτηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα πως έχουν καταστεί οι τροχονόμοι της νέας διαπλοκής.

Του Γιώργου Ευγενίδη

«Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία. Το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου. Η κατάσταση κάθε μέρα γίνεται και πιο τραγική. Η οικονομία συντηρείται στη ζωή με τεχνητή αναπνοή. Η κοινωνία βράζει. Τίποτα δεν φαίνεται να προχωρά», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος υπογράμμισε πως «η εικόνα της χώρας προσομοιάζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο ένα αποτυχημένο κράτος».

«Η χώρα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν και ο μόνος που δεν έχει αυτή την αίσθηση είναι ο άνθρωπος που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως «η συνέντευξή του κ. Τσίπρα ήταν αποκαλυπτική. Είναι φανερό πως έχει χάσει τον έλεγχο».

Μιλώντας σε σκληρούς τόνους για το προσφυγικό. ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «το προσφυγικό αγγίζει το σημείο συναγερμού» και συνέκρινε τις αφίξεις στην Ευρώπη τα έτη 2014 και 2015, λέγοντας επί της ουσίας πως κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν 6 φορές περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα εν συγκρίσει με το 2014, ενώ παράλληλα στην Ιταλία υπήρξε και απόλυτη μείωση του αριθμού των εισερχομένων στη χώρα.

Τι άλλαξε λοιπόν και έκανε την Ελλάδα τον πλέον δημοφιλή προορισμό των διακινητών; Είναι προφανές, η κυβέρνηση, η οποία έστειλε ένα σαφές μήνυμα πως ο πιο εύκολος δρόμος εισόδου στην Ευρώπη είναι μέσα από την Ελλάδα.

«Όλοι κατάλαβαν πως η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι και έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική, ξηλώνοντας τα κέντρα κράτησης των προσφύγων και εγκαταλείποντας τα προγράμματα εκούσιων επιστροφών μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, με αποτέλεσμα κατ’ αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση να υπονομεύει τις υποχρεώσεις της χώρας μας που απορρέουν από τη Συνθήκη Σέγκεν για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας.

«Η κυβέρνηση αδιαφόρησε για την αρχή που εκταμιεύει κεφάλαια από το νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση που συστάθηκε τον Ιούλιο του 2015 και καθυστέρησε να εκπληρώσει υποχρεώσεις που είχε αναλάβει στο πλαίσιο Συνόδων Κορυφής απέναντι στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση υποεκτίμησε την αντίδραση της Ευρώπης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, μιας και δεν διείδε τη σύνδεση μεταναστευτικού-εθνικής ασφάλειας που έκαναν από εκείνο το σημείο και μετά οι Ευρωπαίοι.

«Βιώνουμε το εξής παράδοξο: η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει για το κλείσιμο των συνόρων, αλλά εμφανίστηκε απολύτως απροετοίμαστη για να διαχειριστεί το πρόβλημα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διαμορφώνει μια εικόνα αναξιόπιστης χώρας για την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στους γνωστούς ανθελληνικούς κύκλους να μας κουνούν το δάχτυλο.Μίλησε βεβαίως και για σημαντικές ευρωπαϊκές ευθύνες και καθυστερήσεις, προειδοποιώντας όμως την κυβέρνηση να μην αποτολμήσει τον συμψηφισμό προσφυγικού-οικονομικού προγράμματος, εκτιμώντας πως ελλοχεύει κίνδυνος να βρεθούμε ηττημένοι και στα δύο πεδία. «Μην παίζετε στα ζάρια την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία για να παραστήσετε τους ικανούς διαπραγματευτές!», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως σήμερα απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία, αλλά και ευρωπαϊκή λύση.

Τέλος, ως προς το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ζητήματα, όπως η υλοποίηση του προγράμματος μετεγκατάστασης μεταναστών, η επανενεργοποίηση κλειστών χώρων για τους παράτυπους μετανάστες, ώστε να σταλεί και ένα ουσιαστικό μήνυμα αποτροπής, η μεγαλύτερη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και η αποκατάσταση του διεθνούς κύρους της χώρας, ενόψει και της τουριστικής περιόδου

Η κυβέρνηση παριστάνει πως διαπραγματεύεται

Μιλώντας για τα της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την στασιμότητα που οδηγεί σε ασφυξία» και πως η κυβέρνηση παριστάνει πως διαπραγματεύεται, σε μια επανάληψη της διαπραγμάτευσης του 2015. Έφερε το παράδειγμα της Κύπρου, λέγοντας πως εκεί δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα σοβαρότητα και υπευθυνότητα. «Μοιραίος και άβουλος ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν χωρίς να υπάρχει συμφωνία», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε πως απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, προσπαθώντας να διαμορφώσει συνθήκες ψυχικής ενότητας στον ελληνικό λαό.

Τροχονόμοι της νέας διαπλοκής

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν άφησε ασχολίαστα και τα όσα διαμείβονται για το ζήτημα της διαπλοκής, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα για το ζήτημα της διαφθοράς. Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αποδομεί και τις τρεις εξουσίες: απαξιώνει Βουλή με υπερβολικά πολλές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί ναός κακής νομοθέτησης, η εκτελεστική εξουσία αλώνεται από συγγενείς και φίλους, αλλά και η δικαιοσύνη βάλλεται.

«Ας πάψει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να παριστάνουν τους ηθικούς, τους αναμάρτητους, τους δήθεν πολέμιους της διαπλοκής», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του πως ενώ διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι θα πολεμήσουν τα συμφέροντα, έχουν γίνει οι τροχονόμοι της νέας διαπλοκής.

The post Μητσοτάκης στην ΚΟ: Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν γίνει οι τροχονόμοι της νέας διαπλοκής appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα