Μια νέα… «Χαμένη Ατλαντίδα» – Η αρχαία Ήλιδα σκεπάστηκε από το νερό της βροχής [εικόνες]

Απίστευτες οι καταστροφές που έφερε το χθεσινό κύμα κακοκαιρία που έπληξε ολόκληρη τη χώρα. Το μεσημέρι της Δευτέρας, που ουσιαστικά ξεκίνησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» πολλά σημεία της πρωτεύουσας αλλά και από τη επαρχεία αφήνοντας πίσω καταστροφές.

Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωσή για τα καιρικά φαινόμενα και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, δίνοντάς τους μάλιστα οδηγίες για την προστασία τους τις επόμενες ημέρες.

Μεγάλη ήταν και η καταστροφή στα διαμερίσματα του δήμου Ήλιδας

που «πνίγηκαν» στην κυριολεξία στα νερά της βροχής. Λίγο πριν τις 14:00 σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε στην περιοχή. Χωράφια πλημμύρισαν, ζώα πνίγηκαν, ζωοτροφές παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, οι χείμαρροι «Κουρλέσας και «Μαργαρίτα» ξεχείλισαν «καταπίνοντας» ότι έβρισκαν στο πέρασμά τους και προξενώντας τεράστιες καταστροφές στους ιδιοκτήτες χωραφιών και καλλιεργειών.

Λίγες ώρες μετά η Αρχαία Ήλιδα είχε μετατραπεί σε…. Χαμένη Ατλαντίδα, με τα νερά να σκεπάζουν ολόκληρο τον αρχαιολογικό χώρο και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα να μην μπορούν ούτε να διασχίσουν τον δρόμο στο ύψος της Χαβαρόβρυσης!

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, την ίδια στιγμή σε μια άλλη περιοχή σήμαινε «συναγερμός» με την νεροποντή να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Στην Τοπική Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου η βροχή πλημμύρισε ολόκληρο το χωριό και στάβλοι, ζώα, καλλιέργειες, σπίτια να καταστρέφονται.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα