Μετά τον φονικό τυφώνα Χαϊγιάν, σεισμός 4,8 Ρίχτερ χτύπησε τις Φιλιππίνες!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων CNN, το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε σεισμό μεγέθους 4,8 Ρίχτερ στις πληγείσες περιοχές του τυφώνα και των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να απεγκλωβίσουν κατοίκους από ερείπια, ενώ τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να προσεγγίσουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Πρόκειται για την χειρότερη φυσική καταστροφή στη χώρα που έχει καταγραφεί ποτέ και έναν από τους φονικότερους και ισχυρότερους τυφώνες στον κόσμο, με ριπές ανέμων που ξεπερνούσαν τα

300 χλμ. την ώρα. Οι περιοχές των Φιλιππίνων που βρέθηκαν στο έλεος του Χαϊγιάν, του ισχυρότερου τυφώνα που έπληξε ποτέ ηπειρωτικές περιοχές χτυπήθηκαν εκ νέου από μια τροπική καταιγίδα την Τρίτη.

Όπως ανέφερε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία η τροπική καταιγίδα διέσχισε τις νότιες περιοχές της νησιωτικής χώρας με ανέμους που έπνεαν με μέγιστη ταχύτητα 55 χιλιομέτρων την ώρα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μαξ Ρόχας η νέα αλλαγή των καιρικών συνθηκών έφερε ισχυρές βροχοπτώσεις πάνω από την επαρχία Λέιτε, μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον τυφώνα Χαϊγιάν και στην οποία εκφράζονται φόβοι ότι έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι.

Το Πεντάγωνο τη Δευτέρα διέταξε το αεροπλανοφόρο USS Τζορτζ Ουάσιγκτον και άλλα πλοία να πλεύσουν προς στις Φιλιππίνες για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και να ανακουφίσουν τα θύματα του τυφώνα. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε επίσης την «απελευθέρωση» 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα