Μέρκελ: Συμφωνία πριν να ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα

«Θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα πριν το άνοιγμα των αγορών την επόμενη Δευτέρα» είπε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στους ηγέτες και πολιτικούς αρχηγούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεδρίασαν, ως είθισται, πριν την Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες

η Άνγκελα Μέρκελ είπε στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πως θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα πριν ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα.

Μάλιστα το Reuters αναφέρει πως η Ανγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε στους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής πως «δεν θα εκβιαστούμε από την Ελλάδα».

Μάλιστα τα όσα έγραψε το reuters τα επιβεβαίωσε και ο δημοσιογράφος Fabrizio Goria της Corriere della Sera

Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι οποίοι συνεδρίασαν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής, με ανακοίνωση που εξέδωσαν καλούν την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους να έλθουν σε συμφωνία για το θέμα του δημοσίου χρέους της χώρας.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζουν πως έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν επαναλαμβάνουν την απόλυτη δέσμευσή τους υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

The post Μέρκελ: Συμφωνία πριν να ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα