Τελεσίγραφο των θεσμών στον Τσίπρα – Προθεσμία να παρουσιάσει νέο σχέδιο έως το μεσημέρι

Τελεσίγραφο στην Ελλάδα απέστειλαν οι πιστωτές. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times το οποίο επικαλείται δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ευρωζώνης, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει προθεσμία μέχρι το μεσημέρι να παρουσιάσει ένα λειτουργικό σχέδιο οικονομικής μεταρρύθμισης, για να εκταμιευθεί η βοήθεια των 7,2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους που επικαλείται το capital.gr,

, εάν ο Αλέξης Τσίπρας αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία –κάτι το οποίο πηγές που έχουν γνώση των συνομιλιών θεωρούν πως είναι τώρα πιθανό ύστερα από τις άκαρπες ολονύχτιες συζητήσεις- η πρόταση των πιστωτών θα παρουσιαστεί ως take it or leave στην Αθήνα.

"Οι Έλληνες δεν έχουν μετακινηθεί καθόλου. Η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη. Δεν βλέπω μια συμφωνία. Φαίνεται αρκετά ζοφερό αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο αξιωματούχος. Οι πηγές των FT ανέφεραν ότι οι 18 υπόλοιποι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης είναι ενωμένοι στην πεποίθησή τους ότι η Αθήνα "φταίει" για το αδιέξοδο και ήταν προετοιμασμένοι να ασκήσουν έντονες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αποδεχθεί την πρόταση των πιστωτών.

Διαβάστε επίσης: Τα νταούλια χτυπούν σε ρυθμούς D-Day – Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα, Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι

The post Τελεσίγραφο των θεσμών στον Τσίπρα – Προθεσμία να παρουσιάσει νέο σχέδιο έως το μεσημέρι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα