Με πόσους βουλευτές θα μείνει η Χρυσή Αυγή στις 5 Μαΐου;

Με μια ενδεκάδα βουλευτές προφυλακισμένους κινδυνεύει να βρεθεί η Χρυσή Αυγή, καθώς στους ήδη έξι που διαβιούν αυτή την εποχή στον Κορυδαλλό και σε άλλα ιδρύματα, κινδυνεύουν να προστεθούν τουλάχιστον 5 ακόμη.

Στις 5 Μαΐου θα προσέλθουν -μετά την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας- στις ειδικές ανακρίτριες Μαρία Δημητροπούλου και Ιωάννα Κλάπα οι βουλευτές:

Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του ήδη προφυλακισμένου Νίκου ΜιχαλολιάκουΜιχάλης ΑρβανίτηςΔημήτρης
ΚουκούτσηςΝίκος Κούζηλος

Σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία, που έχει σχηματιστεί, οι κατηγορούμενοι βουλευτές θεωρούνται μέλη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν γνώση και συντονισμό στις παράνομες δραστηριότητες μελών της.

Ειδικά η κυρία Ζαρούλια θα κληθεί, εκτός των άλλων, να απαντήσει για τα τρία πιστόλια και τις σφαίρες που βρέθηκαν στο σπίτι της όταν η αστυνομία έκανε έφοδο για να συλλάβει τον Νίκο Μιχαλολιάκο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τις δικαστικές αρχές, ως σύζυγος που διαμένει στο ίδιο σπίτι έχει κοινή ευθύνη για τα ευρήματα.

Ακολουθεί και ο Κασιδιάρης

Παρά το γεγονός ότι είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, δεν αποκλείεται -όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης- να κληθεί σε απολογία, πριν την 25η Μαΐου.

Εκτός των άλλων, αναμένεται να κληθεί να παράσχει εξηγήσεις και για οπλοκατοχή, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν δύο ύποπτα όπλα.

Στη δικογραφία υπάρχει ενσωματωμένο πόρισμα της Ειδικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας σύμφωνα με το οποίο τα δύο αυτά όπλα έχουν «πειραχθεί» και έχουν μετατραπεί σε πυροβόλα όπλα.

Αυτό λέει η Αστυνομία και βεβαίως αυτό που λαμβάνεται υπόψη είναι ότι ο κ. Κασιδιάρης μπορεί να λέει πως είχε άδεια οπλοφορίας για την καραμπίνα του, αλλά άλλο καραμπίνα και άλλο «πειραγμένη καραμπίνα» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυροβόλο (φονικό) όπλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα