Με 55 ευρώ την ημέρα μπορείς να ζήσεις στο σπίτι της… Μέρκελ

Ενοικιαστήριο μπήκε στο διαμέρισμα στο οποίο έζησε η Άνγκελα Μέρκελ στο Ανατολικό Βερολίνο, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων. Το δυάρι που φιλοξένησε τη φοιτήτρια Μέρκελ από το 1985 έως το 1989 ενοικιάζεται προς 55 ευρώ την ημέρα, όπως αναφέρεται στην σχετική αγγελία που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Airbnb. Μάλιστα η αγγελία παροτρύνει τους υπoψήφιους ενοικιαστές να «κατοικήσουν όπως η καγκελάριος».

«Όλος ο κόσμος μπορεί τώρα

να ενοικιάσει το διαμέρισμα της νεαρής φοιτήτριας Άγγελα Μέρκελ», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Bild, η οποία αφιερώνει ολόκληρη σελίδα στο θέμα, με φωτογραφίες του διαμερίσματος.

Οι παλιοί της γείτονες και σημερινοί συνταξιούχοι, Πέτερ και Κλαούντια Βίντερ ερωτηθέντες για την συμβίωση με τη Μέρκελ θυμούνται πως «ήταν πάντα πολύ συμπαθητική και πάντα έτοιμη να βοηθήσει».

Το φωτεινό δυάρι της οδού Σενχάουζερ Αλέε, στην κεντρική συνοικία Πρεντσλάουερ Μπεργκ φιλοξένησε τη Γερμανίδα καγκελάριο όταν ήταν τριάντα ετών, κι είχε μόλις τελειώσει το διδακτορικό της στη Φυσική.

Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η συνοικία Πρεντσλάουερ Μπεργκ έγινε πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων οικογενειών και των ευκατάστατων εργένηδων. Πολλά διαμερίσματα της συνοικίας αυτής διατίθενται για τη διαμονή των τουριστών που επισκέπτονται τη γερμανική πρωτεύουσα.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα