Διαθέσιμος για τους πολίτες στο διαδίκτυο ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων

Ο Δημός Αθηναίων δημοσιεύει για πρώτη φορά στα χρονικά τους προϋπολογισμούς των ετών 2005-2013 και τους διαθέτει στους πολίτες.

Κάθε πολίτης που επιθυμεί να δει τα έσοδα και έξοδα του Δήμου Αθηναίων μπορεί να το κάνει από σήμερα στην ιστοσελίδα του Δήμου και στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης www.cityofathens.gr/khe/proypologismos.

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι «Ο Δήμος Αθηναίων τηρώντας ως απαρέγκλιτη αρχή τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση παρέχει στους δημότες τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθούν την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού»

και συνέχισε λέγοντας πως «με τον τρόπο αυτό οι πολίτες μπορούν να αξιοποιήσουν τα στοιχεία αυτά και να γίνουν σύμμαχοι στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Αθηναίων αλλά και να ασκήσουν κριτική χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά πρωτογενή δεδομένα».

Εξειδικευμένοι χρήστες μπορούν να κάνουν χρήση ειδικών υπηρεσιών και να λαμβάνουν σε εφαρμογές που δημιουργούν οι ίδιοι απευθείας τα δεδομένα του προϋπολογισμού.

Όπως σημειώνει και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αθηναίων, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, «στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης, εμφανίζονται οι άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχει εκδώσει ο Δήμος Αθηναίων. Για κάθε ένα κατάστημα παρέχεται ιστορικό των τυχόν μεταβιβάσεων και γενικότερα μεταβολών που έχουν συμβεί καθώς και αν διαθέτει άδεια για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων».

Ο εμπλουτισμός και η βελτίωση της βάσης δεδομένων γίνεται καθημερινά. Και σε αυτή την περίπτωση τα δεδομένα είναι ανοιχτά και σε εξειδικευμένους προγραμματιστές.

Οι εφαρμογές αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά και προφανώς δεν υποκαθιστούν την εκ του νόμου ανάρτηση των αποφάσεων στη Δι@ύγεια.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα