Λιγούρα για γλυκό; – Πού θα βρεις το καλύτερο προφιτερόλ στην Αθήνα

Προφιτερόλ. Ένα λαχταριστό γλυκό που λίγοι μπορούν να αντισταθούν στη θέα του. Στην εποχή μας, βέβαια, πολλά είναι τα ζαχαροπλαστεία που δεν του δείχνουν τον σεβασμό που του αρμόζει και ονομάζουν προφιτερόλ την κρέμα γκανάς σε χάρτινη συσκευασία. Αμ δεν είναι έτσι. Δεν περνάει προφιτερόλ χωρίς τα αφράτα σουδάκια.

Όλα τα ζαχαροπλαστεία έχουν προφιτερόλ, σε ατομική συσκευασία ή οικογενειακή. Το θέμα είναι τι προφιτερόλ είναι αυτό; Αν είναι να το πάρεις και να σου βγει ξινό, φτιάξ’ το μόνος σου καλύτερα, να πάρεις και τα εύσημα. Αν δεν είσαι και πολύ της κουζίνας, αλλά λιγουρεύεσαι

το αμαρτωλό αυτό γλύκισμα, εδώ θα βρεις μερικές προτάσεις.

Στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Αιόλου, θα βρεις το ζαχαροπλαστείο Pachos. Το προφιτερόλ του είναι φημισμένο. Ακόμη κι αν πας να πάρεις κάποιο άλλο γλυκό, πάρε και ένα προφιτερόλ. Το στήσιμό του είναι περίτεχνο, με φλούδες σοκολάτας και νιφάδες ζάχαρης άχνης. Ακόμη κι αν έλειπαν αυτά, βέβαια, θα ευχαριστιόσουν το ίδιο το γλυκάκι σου. Η σοκολατένια κρέμα είναι ο πρωταγωνιστής και βγάζει ασπροπρόσωπο τον δημιουργό του. Τα σου είναι πολύ μαλακά, γεμισμένα και ακουμπισμένα σε ελαφριά, απαλή κρέμα, αρωματισμένη με αληθινή βανίλια, βεβαίως βεβαίως.


Στην ίδια περιοχή, επί της Λεωφόρου Αμφιθέας, θα δοκιμάσεις ένα επίσης νοστιμότατο προφιτερόλ στο Nouvelle. Λιτή εμφάνιση, για να δώσεις όλο σου το βάρος στη γεύση. Δυο αφράτα σουδάκια, γεμάτα λεπτή κρέμα ζαχαροπλαστικής -αρωματισμένη με Grand Marnier-, απολαυστικά νοτισμένα, αλλά όχι πανιασμένα από την σοκολατένια κρέμα. Θα την λατρέψεις την σοκολατένια κρέμα. Ρευστή, απαλή, ούτε γλυκιά ούτε πικρή, πλούσια και λαχταριστή.


Στην Καλαμακίου, στο ζαχαροπλαστείο Palet, θα πας μια φορά για να δοκιμάσεις το ατομικό προφιτερόλ. Θα επιστρέψεις για να πάρεις κι άλλα. Και στο τέλος θα καταλήξεις να πάρεις το οικογενειακό, αν και μπορεί να μην έχεις πρόθεση να το μοιραστείς με κανέναν. Και ποιος θα σε παρεξηγήσει; Πώς να αντισταθείς στην παιδική απλή γεύση, με πηχτή κρέμα από ανοιχτόχρωμη σοκολάτα και στην κρέμα ζαχαροπλαστικής που βρίσκεται στη βάση και μέσα στα μαλακά σου; Αν κάποιος σε κατακρίνει απλά δώσ’ του μια κουταλιά και θα τον έχεις με το μέρος σου.
Αν σε βγάζει ο δρόμος σου προς το Χαϊδάρι ή μένεις προς τα εκεί μην χάσεις το προφιτερόλ του ζαχαροπλαστείου Σοκολάτα. Θα σου κάνει εντύπωση το γυάλινο μπολ, που προσδίδει μια ιδιαίτερη φινέτσα στην σοκολατένια λιχουδιά. Ένα στοιχείο ότι δίνεται προσοχή και στην λεπτομέρεια.

Εντυπωσιασμένο θα σε αφήσει και το περιεχόμενο φυσικά. Γευστικότατα σου, ελαφριά σαν σύννεφο, γίνεται με σοκολάτα Valrhona και μια φίνα κρέμα πατισιέ. Αν πηγαίνεις σε κάποια επίσκεψη, θα ευχαριστήσεις πολύ τους οικοδεσπότες με αυτό το δωράκι. Αν πηγαίνεις σπίτι σου, μπορείς άνετα να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου. Σίγουρα θα το εκτιμήσεις.

Οπωσδήποτε πρέπει να δεις και να γευτείς το προφιτερόλ που ξεπερνάει το 1 κιλό, στο Chocolat στο Γαλάτσι. Η διάφανη γόνδολα είναι γεμισμένη με πλούσια σάλτσα αληθινής σοκολάτας. Από κάτω όμως κρύβει τραγανά σου γεμισμένα με κρέμα πατισερί. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα προφιτερόλ της αγοράς. Υπάρχει και σε ατομική συσκευασία, αν δεν θες να ξεπεράσεις τα όρια. Το ότι ο δημιουργός, Γιώργος Ζαφειράτος, είναι ζαχαροπλάστης τρίτης γενιάς και έχει ζυμωθεί σε αυτή την τέχνη από μικρό παιδί, στο πλευρό του πατέρα του, αποτελεί από μόνο του εγγύηση.


Κατά πολλούς, το καλύτερο προφιτερόλ της Αθήνας το έχει το ζαχαροπλαστείο Ανδριάς, στη Φιλοθέη και στους Αμπελόκηπους. Από το 1972 παράγει και προσφέρει στους σοκολατόφιλους – και όχι μόνο – το μοναδικό προφιτερόλ του. Μοναδική συνταγή με αγνά υλικά και εξαιρετική ποιότητα. Σκούρα παχύρευστη σοκολάτα με σου και αφράτη σαντυγί. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ατομική συσκευασία και σε τούρτα.

The post Λιγούρα για γλυκό; – Πού θα βρεις το καλύτερο προφιτερόλ στην Αθήνα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα