Γερμανοί νταήδες αστυνομικοί ποδοπατούν μετανάστες σε κέντρο προσφύγων [εικόνες]

Τη διενέργεια επείγουσας έρευνας για την σύλληψη τεσσάρων ανδρών ιδιωτικής ασφαλείας που κακοποιούσαν μετανάστες διέταξε η αστυνομία στο Μπούρμπαχ της Γερμανίας μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που έδειχναν δύο απο αυτούς να ποζάρουν χαμογελαστοί ενώ έχουν ακινητοποιημένο στο έδαφος με χειροπέδες έναν μετανάστη και ο ένας μάλιστα από αυτούς τον πατά με δύναμη στο λαιμό με τη μπότα του.

Το περιστατικό μάλιστα συνέβη σε ένα κέντρο όπου οι μετανάστες προσφεύγουν για αίτηση ασύλου. Σύμφωνα με την αστυνομία

και της εισαγγελία της περιοχής η έρευνα ξεκίνησε όταν έφτασε στην κατοχή τους ένα βίντεο που έδειχνε μια άλλη επίθεση σε πρόσφυγες στο ίδιο κέντρο. Οι εικόνες έδειχναν έναν ταλαιπωρημένο μετανάστη δίπλα σε ένα στρώμα με εμετό. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στο κινητό τηλέφωνο ενός από τους υπόπτους εντοπίστηκαν και οι εν λόγω φωτογραφίες.

«Αυτές είναι εικόνες που συναντάμε μόνο στο Γκουαντάναμο» δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας και πρόσθεσε: «Υπήρξαν αναφορές για πολλές σωματικές βλάβες».

Παράλληλα παρόμοιες επιθέσεις έχουν γίνει και σε ένα κέντρο προσφύγων στο Έσεν όπως αποκάλυψε το περιοδικό «Westpol».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Ράλφ Γιάγκερ , διέταξε την ταχεία διερεύνηση των επιθέσεων. «Εμείς δεν θα ανεχθούμε τη βία κατά των αιτούντων άσυλο. Όποιοι απείλησε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, θα πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά» πρόσθεσε. Στα καταλύματα των προσφύγων στους πρώην στρατώνες στο Μπούρμπαχ φιλοξενούνται περίπου 700 άτομα. Από εκεί μεταφέρονται στις διάφορες κοινότητες της χώρας. Η εγκατάσταση στο Μπούρμπαχ διοικείται από μια ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται εκεί από το 1989.

The post Γερμανοί νταήδες αστυνομικοί ποδοπατούν μετανάστες σε κέντρο προσφύγων [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα