Λαγκάρντ: Οι ΗΠΑ είναι η επόμενη δημοσιονομική βόμβα

Απειλή για τις παγκόσμιες γεωπολιτικές ισορροπίες αλλά και την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη χαρακτήρισε το υπέρογκο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Για να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους, οι ΗΠΑ οφείλουν να άρουν το καθεστώς αβεβαιότητας» δήλωσε στο BBC World News η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ

τονίζοντας πως το «διαφαινόμενο δημοσιονομικό βάραθρο της χώρας» δεν αποτελεί απλώς πολιτικό ή ιδεολογικό πρόβλημα.

«Το ζήτημα είναι πολύ ευρύτερο και αφορά το γεωπολιτικό και οικονομικό ρόλο των ΗΠΑ στον κόσμο. Το έλλειμμα είναι πολύ υψηλό, υψηλότερο στις ΗΠΑ σε σχέση με την ευρωζώνη, όπως και το χρέος, το οποίο είναι υψηλότερο συγκριτικά με εκείνο της πλειοψηφίας των χωρών της ευρωζώνης, κυρίως της Γαλλίας και της Γερμανίας», δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ.

«Οι ΗΠΑ υπήρξαν ανέκαθεν ένας μοχλός ανάπτυξης. Και μία περαιτέρω ύφεση στην οικονομία της θα ήταν μία πολύ κακή εξέλιξη για την παγκόσμια οικονομία. Δεν χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο την παρούσα στιγμή. Η παγκόσμια ανάκαμψη είναι πολύ εύθραυστη υπόθεση» κατέληξε η Κριστίν Λαγκάρντ καλώντας την Ουάσινγκτον να λάβει άμεσα μέτρα δημοσιονομική εξυγίανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα