Ξαφνικά ο Ρέσλερ έγινε…«σαμαρικός»

Τι κι αν μας έβριζε και κάθε λίγο και λιγάκι έλεγε ότι η χώρα μας θα βγει από το ευρώ; Τώρα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και πρόεδρος των Ελεύθερων Δημοκρατών κόβει… φλέβες για τον Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική κυβέρνηση και διατυμπανίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να σώσει την Ελλάδα!

Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη Φραγκφούρτη ο κ. Ρέσλερ παρατήρησε ότι «η παρούσα ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, από ό,τι αναμενόταν πριν από μισό χρόνο», ενώ πρόσθεσε ότι «ίσως

χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα», για τη διάσωση της Ελλάδας. Επανέλαβε εξάλλου την πρότασή του για ίδρυση επενδυτικής τράπεζας της Ελλάδας και απέκλεισε περισσότερα μακροοικονομικά μέτρα τα οποία, όπως είπε, θα οδηγήσουν στη «δημιουργία νέων χρεών».

Ο κ. Ρέσλερ έχει στο παρελθόν κάνει ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις για την Ελλάδα και έχει έρθει σε σφοδρή σύγκρουση με τον πρώην ομόλογό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το κόμμα του FDP, εμφανίζεται να καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις και αναμένεται να μείνει εκτός Βουλής στις εκλογές του Σεπτέμβρη, κάτι που ενδεχομένως μπορεί να αποβεί μοιραίο και για τον κύριο εταίρο της συγκυβέρνησης, τους Χριστιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα