Απέδρασε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Λαζανά

Σοκ και οργή προκάλεσε στους συγγενείς και την τοπική κοινωνία της Πάτρας η είδηση της απόδρασης του Αφγανού που κατηγορείται για τη δολοφονία του Θανάση Λαζανά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόδραση φαίνεται ότι έλαβε χώρα πριν από 15 ημέρες αλλά έγινε γνωστή το πρωί της Παρασκευής όταν θα εκδικαζόταν η υπόθεση. Oι συγγενείς του Λαζανά δεν γνώριζαν τίποτα για την απόδραση του δολοφόνου του γιου τους και εξεπλάγησαν όταν μπήκαν στη δικαστική αίθουσα και αντίκρυσαν το εδώλιο άδειο.

Το δικαστήριο

ανηλίκων αποφάσισε την ερήμην καταδίκη του αλλοδαπού σε 15 χρόνια φυλάκιση. Υπενθυμίζεται πως ο Αφγανός αντιμετωπίστηκε ως ανήλικος, επειδή ο ίδιος δήλωσε ότι είναι 17 ετών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ηλικία του. Μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Μάιο είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Αυλώνα ενώ μετά το πέρας του εξαμήνου μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στο Βόλο απ” οπου κατάφερε να αποδράσει πηδώντας έναν μαντρότοιχο.

Η δολοφονία του άτυχου Λαζανά σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου της 19ης Μαίου του 2012 όταν ο 29χρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός από μαχαιριές κατά τη διάρκεια συμπλοκής του με μια ομάδα αλλοδαπών, στην Πάτρα. Οι αλλοδαποί κλώτσησαν το σκύλο του και όταν εκείνος αντέδρασε, τον χτύπησαν με μαχαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα