Κραυγή Γιούνκερ για το μεταναστευτικό: Αυτό δεν είναι Ευρώπη – Είναι λαϊκισμός και ρητορική μίσους

Την ώρα που η Ευρώπη παριστάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει στα σύνορά της και αποφεύγει να αναλάβει σημαντικές γεωπολιτικές πρωτοβουλίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκφράζει την αγωνία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται και κυρίως για την τύχη των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.

Ο κ. Γιούνκερ στο άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά του λαϊκισμού των χωρών και κατά της ρητορικής του μίσους.

Εκφράζει παράλληλα την έντονη ανησυχία

του για την απόρριψη που δέχονται οι πρόσφυγες από μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Η Ευρώπη ήταν πάντα για μένα μια κοινότητα αξιών και μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για αυτό», γράφει χαρακτηριστικά.

«Στην Ευρώπη έχουμε τα υψηλότερα πρότυπα για άσυλο στον κόσμο. Εμείς ποτέ δεν θα απορρίψουμε ανθρώπους που χρειάζονται την προστασία μας. Αυτό κατοχυρώνεται σε νόμους και στις συνθήκες μας», επισημαίνει σε συνέχεια του άρθρου του.

Εκφράζοντας την ανησυχία του για την απόρριψη που δέχονται οι πρόσφυγες από μέρος του πληθυσμού, υπερτονίζει ότι «Αυτό δεν είναι Ευρώπη».

«Ανησυχώ όταν μιλάμε για τη μετανάστευση, για ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν την τύχη, όπως εμείς να γεννηθούν σε κάποια πλούσια χώρα με σταθερότητα. Με ανησυχεί όταν βλέπω την απόρριψη μέρους του πληθυσμού προς αυτούς τους ανθρώπους. Προσφυγικά στρατόπεδα, σκάφη γεμάτα ανθρώπους, βία κατά των αιτούντων άσυλο... όχι αυτό δεν είναι Ευρώπη», γράφει και συνεχίζει:

«Με ανησυχεί όταν οι πολιτικοί της άκρας Δεξιάς και της άκρας Αριστερά τρέφουν έναν λαϊκισμό που παράγει μόνο αγανάκτηση, αλλά καμία λύση».

Τέλος ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολιάζει ότι η ρητορική μίσους και οι απερίσκεπτες δηλώσεις δεν μπορεί να είναι ένα από τα επιτεύγματα της Ευρώπης, όταν τίθεται σε κίνδυνο η ελευθερία του να ταξιδεύεις εντός της Ζώνης Σένγκεν. «Αυτό δεν είναι Ευρώπη...», γράφει ξανά και κλείνει το άρθρο του.

The post Κραυγή Γιούνκερ για το μεταναστευτικό: Αυτό δεν είναι Ευρώπη – Είναι λαϊκισμός και ρητορική μίσους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα