Η πρεμιέρα που αρμόζει στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στην επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ. Νίκησε σχετικά εύκολα τον Πλατανιά, όμως το σημαντικότερο όλων είναι η εμφάνιση που πραγματοποίησαν και η πρεμιέρα που ήταν έτσι όπως την ήθελαν...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Δύο χρόνια μακριά, από εκεί που ανήκει, έμεινε η ΑΕΚ και επεστρεψε δριμύτερη. Υποβιβάστηκε στην τρίτη εθνική κατηγορία,

άλλαξε σελίδα και άρχιζε να γράφει την ιστορία από την αρχή. Από πέρυσι, κιόλας, όταν οι «κιτρινόμαυροι» ήταν στην Football League, έδειχνε πως κάτι καλό δημιουργείται. Επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ με συνοπτικές διαδικασίες και πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου την πρεμιέρα της στο κορυφαίο πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Πλατανιά τον οποίο νίκησε με 3-0.

Πέρα από το τρίποντο που έχει βέβαια τεράστια σημασία, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε στο γήπεδο πάρα πολύ καλή και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου έβγαλε μέσα στο χορτάρι ωραίες συνεργασίες, αυτοματισμούς και έβγαλαν εν τέλει στο γήπεδο όλα όσα δούλευαν στην προετοιμασία. Ο Τραϊανός Δέλλας έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, με το οποίο δουλεύει για τρίτη σερί χρονιά, οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους, αφού δεν έγιναν καταιγιστικές μεταγραφές παρά μόνο σε θέσεις που χρειάζονταν ενίσχυση.

Ο Γιόχανσον ήταν ο άρχοντας του γηπέδου. Από τότε που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Ελλάδα και από τα πρώτα ποδοσφαιρικά δείγματα φάνηκε πως είναι ένας κεντρικός μέσος υψηλής κλάσης. Ελέγχει απόλυτα τον χώρο της δράσης του, μοιράζει σωστά το παιχνίδι με σωστή αντίληψη της κατάστασης. Εκτός από τις ατομικές εμφανίσεις, αυτό που έχει σημασία ήταν η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών, ακόμη και με ομάδες όπως ο Πλατανιάς που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα βοηθούσε να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο, αφού προσπάθησαν να κλείσουν την άμυνά τους και άφησαν όλη τη δημιουργία στην ΑΕΚ. Ακόμη και με κλειστές άμυνες η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα αντεπεξήλθε και αυτό κρατήστε το, διότι η Ένωση έχει να αντιμετωπίσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος πολλές τέτοιες άμυνες.

The post Η πρεμιέρα που αρμόζει στην ΑΕΚ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα