Κόκκινο “βάφτηκε” το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Έχοντας ένα πάρα πολύ καλό ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να σπάσει την έδρα του Παναθηναϊκού και να κερδίσει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με 64-60.

Το πρώτο 20λεπτο οι Ερυθρόλευκοι θύμισαν την περσινή ομάδα. Αποφασισμένοι, διαβασμένοι, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και τον Βασίλη Σπανούλη πραγματικό ηγέτη, πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 40-28 και έδειξαν να έχουν αφήσει πίσω τους την κωμωδία της Κωνσταντινούπολης,

κόντρα στην Εφές, την περασμένη Παρασκευή. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει λύσεις ούτε στην επίθεση, ούτε στην άμυνα, δείχνοντας ότι η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν έχει δέσει ακόμα.

Στο δεύτερο 20λεπτο ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε, έκανε πολλά λάθη και βιαστικές επιθέσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να δώσει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να ροκανίσει τη διαφορά, καθώς ο Δημήτρης Διαμαντίδης πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Ωστόσο οι 19 του πόντοι δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για την ανατροπή. Από τους νικητές ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου, με 19 και 12 πόντους αντίστοιχα, έκαναν τη διαφορά, ενώ από τους «Πράσινους» εκτός του αρχηγού, κανείς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη μετριότητα.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-40, 45-54, 60-64.

Παναθηναϊκός: Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Πάνκο, Ματσιούλις 6 (1), Αρμστρονγκ, Ούκιτς 10, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 10 (2), Διαμαντίδης 19 (3), Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος.

Ολυμπιακός: Χάινς 4, Λο 5 (1), Αντιτς, Σπανούλης 19 (2), Περπέρογλου 12 (2), Ντόρσεϊ 4, Σλούκας, Μαυροειδής, Πρίντεζης 6 (2), Παπανικολάου 9 (1), Μάντζαρης 5 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα