Φιντέλ Κάστρο: «Πέθανα; Υπερβολές!»

Ο πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, απάντησε στις φήμες που τον  ήθελαν «ετοιμοθάνατο» αποκαλύπτοντας πως δεν υποφέρει ούτε καν από πονοκεφάλους!

Με άρθρο του στην κρατική εφημερίδα, ο Κάστρο επιτίθεται σε όσους βρίσκονται πίσω από τις φήμες αυτές. Μάλιστα, για να τονιστεί η καλή του υγεία, στο δημοσίευμα υπάρχουν και φωτογραφίες του 86χρονου ήρωα της κουβανικής επανάστασης, όπου βρίσκεται σε ένα χωράφι φορώντας ένα καουμπόικο καπέλο και ριγέ πουκάμισο, ενώ σε μια από αυτές κρατάει την εφημερίδα του κομμουνιστικού κόμματος, «Granma»,  και συγκεκριμένα την έκδοση

της προηγούμενης Παρασκευής.

Ο εμβληματικός ηγέτης υποστήριξε στο άρθρο του πως «δεν θυμάμαι καν πως είναι να έχεις πονοκέφαλο». Το άρθρο «ανέβηκε» στο σάιτ της εφημερίδας τη Δευτέρα, μετά από μια εβδομάδα φημών και ψιθύρων γύρω από την υγεία του Φιντέλ Κάστρο.

Στο άρθρο του, μάλιστα, τονίζει πως έχει μάθει στην παραπληροφόρηση, από το 1967 και την εισβολή στον «κόλπο των χοίρων» το 1961. Κατηγορεί επίσης τα μίντια του δυτικού κόσμου, επειδή βρίσκονται, όπως τονίζει, στα χέρια των πλουσίων. Μάλιστα, αναφέρεται στην ισπανική εφημερίδα «ABC», που φιλοξενούσε δηλώσεις ενός γιατρού από τη Βενεζουέλα, ο οποίος ισχυριζόταν πως ο Κάστρο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε λίγες εβδομάδες ζωής!

Όσο για το γεγονός πως δεν αρθρογραφεί πλέον στην εφημερίδα (διατηρούσε μια στήλη που έφερε τον τίτλο «Στοχασμοί»), ο Φιντέλ Κάστρο υποστηρίζει: «Σταμάτησα να αρθρογραφώ γιατί δεν ήταν ο ρόλος μου να έχω σελίδες στον Τύπο μας που χρειάζονται για άλλες δουλειές που απαιτεί η χώρα».

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο είχε γίνει στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου στην Κούβα τον Μάρτιο.

Συν τοις άλλοις, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Elias Jaua, δήλωσε πως είχε συνάντηση διαρκείας 5 ωρών με τον θρυλικό Κουβανό το Σάββατο. Για του λόγου το αληθές έδειξε και φωτογραφίες στο Associated Press.

Keywords
Τυχαία Θέματα