Κατασχέθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές κατάσχεσαν τα περιουσιακά στοιχεία του υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Όπως γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες, το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων Ταμιευτηρίου ανακοίνωσε την απόφαση αυτή το βράδυ της Πέμπτης, αφότου ο Μουσταφά Σαριγκιούλ και εννέα ακόμη πιστωτές δεν εξόφλησαν δάνειο 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβαν το 1998, γράφει η εφημερίδα Hurriyet.

Ο

Σαριγκιούλ κατήγγειλε ως «πρόκληση» την απόφαση αυτή.

«Το περιστατικό αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η χειραγώγηση, από πανικόβλητους ανθρώπους, των κρατικών θεσμών για πολιτικούς σκοπούς», δήλωσε σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται ενώ η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλονίζεται από ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονται ονόματα επιχειρηματιών και γιων πρώην υπουργών.

Ο Μουσταφά Σαριγκιούλ θεωρείται ο κυριότερος αντίπαλος του Καντίρ Τοπμπάς, του νυν δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και μέλους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο οποίος διεκδικεί μια τρίτη θητεία στις εκλογές του προσεχούς Μαρτίου.

Παρότι η εικόνα του κυβερνώντος από το 2002 Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης πλήττεται από το σκάνδαλο διαφθοράς, οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Τοπμπάς ποσοστό έως 45% των προθέσεων ψήφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα