Καλωσόρισε το νέο διευθυντή του FBI ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα καλωσόρισε πριν από λίγο το νέο διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

Όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, «είμαι σίγουρος ότι η υπηρεσία θα συνεχίζει να ανθίζει υπό την αρχηγία του Τζέιμς Κόμεϊ. Ζητάμε πολλά από αυτόν και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα έχει τις υποδομές για να κάνει αυτό που χρειάζεται».

Νωρίτερα, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, η οποία χειρίζεται τις παρακολουθήσεις

των επικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, διαβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε ενημερωθεί για την «ενδεχόμενη» κατασκοπεία σε βάρος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα σε μια γερμανική εφημερίδα.

Από την άλλη, η εφημερίδα Washington Post κάνει λόγο για «επιτηδευμένη άγνοια» του Αμερικανού προέδρου ενώ στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ειρωνικά ότι μάλλον ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο λιγότερο ενημερωμένος άνθρωπος στην Ουάσινγκτον.

Ακόμα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι μπορεί να χρειαστεί να επιβληθούν πρόσθετοι περιορισμοί στις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) στρατηγό Κιθ Αλεξάντερ και στους άλλους αξιωματούχους της NSA, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, ο οποίος πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να συλλέγονται πληροφορίες και την ανάγκη για ιδιωτικότητα.

«Αναγνωρίζουμε πως είναι ανάγκη να υπάρξουν πρόσθετοι περιορισμοί στο πώς συγκεντρώνουμε και χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες», δήλωσε ο Κάρνεϊ.

Μια επανεξέταση των αμερικανικών δυνατοτήτων παρακολούθησης βρίσκεται σε εξέλιξη και θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου, δήλωσε ο Κάρνεϊ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα