Και τα χαράτσια δεν έχουν τέλος – Παράταση και το 2014 για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω ΔΕΗ

Σε παράταση τελικά καταλήγει για ακόμη μια φορά η αρμόδια επιτροπή σχετικά με την είσπραξη του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Παρά τις πιέσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και του στενού του συνεργάτη, Νίκου Καραβίτη, για αντικατάσταση

του από τον Ενιαίο Φόρο, τελικά το «χαράτσι» θα παραμείνει και το 2014. Για την ακρίβεια ούτε η Τρόικα διαφωνεί στη μονιμοποίηση του, αλλά ούτε και προβλέπεται μνημονιακά η υποχρέωση να αντικατασταθεί από τον ΕΝΦΑ το 2014.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, το πρόγραμμα που υπεγράφη τον Ιούλιο από τον υπουργό Οικονομικών και τους εκπροσώπους των δανειστών δίνει την εναλλακτική δυνατότητα στη χώρα μας να διατηρήσει το “χαράτσι” σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι η εφαρμογή του νέου φόρου για τα ακίνητα δε θα φέρει τα προσδοκώμενα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Αυτό επιβάλλεται και από τις περιστάσεις καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων θα υπερφορολογηθούν και δε θα καταφέρουν να εξοφλήσουν και τα ποσά του ΕΝΦΑ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα