Ευρωπαίος αξιωματούχος στο koolnews.gr: Ξεχάστε το κούρεμα, το χρέος σας είναι βιώσιμο

Τις ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για περαιτέρω κούρεμα του ελληνικού χρέους θέλησε να διαλύσει τεχνοκράτης των Βρυξελλών μιλώντας στο koolnews.gr.

Άνθρωπος ο ποίος βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών, Όλι Ρεν με κατηγορηματικό τρόπο, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι το ελληνικό χρέος είναι απολύτως βιώσιμο και γι αυτόν τον λόγο

δεν υπάρχει καμία περίπτωση για περαιτέρω απομείωσή του. Συν τοις άλλοις, προσέθεσε, «το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Ελλάδας προέρχεται από χρήματα που έχουν δώσει Ευρωπαίοι φορολογούμενοι για την στήριξη της ελληνική οικονομίας».

Δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει ανήθικη οποιαδήποτε συζήτηση κατευθύνεται προς το «κούρεμα» λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή την Ελλάδα βοηθούν μεταξύ άλλων και χώρες οι οποίες βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν. «Δεν κάνατε τίποτα τα πρώτα χρόνια της κρίσης» Ο Ευρωπαίος τεχνοκράτης έπλεξε πάντως το εγκώμιο των Ελλήνων φορολογουμένων τονίζοντας πως έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους όπως μπορούν σύμφωνα με τις συνθήκες οι οποία διαμορφώθηκαν στη χώρα.

Για την διαμόρφωση των συνθηκών αυτών όπως είπε ευθύνονται αποκλειστικά οι ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες τα πρώτα χρόνια της κρίσης… δεν έκαναν τίποτα. «εμείς ζητούσαμε από τους Έλληνες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Τα πρώτα δυο χρόνια όμως δεν υπήρξε καμία πρόοδος. Οι Έλληνες αντί να προωθήσουν αλλαγές επέλεγαν την εύκολη λύση και πάνω σε μια κόλλα χαρτί αποφάσιζαν περικοπές μισθών και συντάξεων», είπε η ίδια πηγή λέγοντας ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή γίνονται αργά αλλά σταθερά βήματα.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «Αυτό όμως δεν είναι αρκετό καθώς η ελληνική οικονομία πρέπει σύντομα να γίνει ανταγωνιστική γιατί όχι μόνο έχει χαθεί μέχρις στιγμής πολύτιμος χρόνος αλλά τα περιθώρια έχουν στενέψει σημαντικά».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιχαηλίδης

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα