Και για να πεθάνεις θα χρειάζεσαι πλέον τιμολόγιο

13:51 2/6/2014 - Πηγή: KoolNews

Μια σειρά αιτήσεων, βεβαιώσεων και κυρίως τιμολόγιο από το γραφείο κηδειών θα απαιτούνται από εδώ και πέρα -με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση- προκειμένου να πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία τα έξοδα κηδείας.

Εως τώρα, αρκούσε η βεβαίωση του ιερέα που τελούσε μια κηδεία για να λάβουν οι συγγενείς του εκλιπόντος το ποσό των 800 ευρώ από τον ΟΓΑ.

Πλέον, θα απαιτούνται

τέσσερα συγκεκριμένα έγγραφα που θα πρέπει να προσκομίζουν οι συγγενείς του εκλιπόντος:

Αίτηση του δικαιούχου, συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση ότι δεν δικαιούται έξοδα κηδείας από άλλο ασφαλιστικό φορέα για τον θανόντα ή τη θανούσα.Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης του θανόντος ή της θανούσας.Απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης θανάτου.Πρωτότυπο τιμολόγιο του γραφείου τελετών ή δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Ο λόγος που προβάλλεται από την κυβέρνηση για αυτή την αλλαγή στρατηγικής είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και η οικονομική αιμορραγία του δημοσίου.

Έως τώρα, κάθε χρόνο το Ταμείο των αγροτών καταβάλλει 30 εκατομμύρια ευρώ για έξοδα κηδειών, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση αναλυτικών τιμολογίων. Υπολογίζεται πως οι ετήσιες απώλειες από τη φοροδιαφυγή φτάνουν τα 6 με 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση αυτή θα έχει εφαρμογή για τις αιτήσεις χορήγησης εξόδων κηδείας που θα υποβληθούν από την ημερομηνία δημοσίευσής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα