Η πολιτική χάνεται στην παραπολιτική- Σκιαμαχίες, ίντριγκες και κόντρες εσωτερικής κατανάλωσης στη ΝΔ

Εν μέσω παραπολιτικής και παραφιλολογίας, με κύριο αντικείμενο τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, συνεχίζεται η πορεία προς τις γαλάζιες κάλπες, με τους υποψήφιους να «φουλάρουν» και τις μηχανές τους, προκειμένου να πετύχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Όπως και να έχει, ακόμα και σήμερα απουσιάζει ο καθαρός πολιτικός λόγος από το γαλάζιο προσκήνιο, με τους πρωταγωνιστές να επιδίδονται σε φανερές και παρασκηνιακές σκιαμαχίες για ζητήματα εσωτερικής κατανάλωσης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Δ. Ευγενίδης

Η εκτενής ενασχόληση των γαλάζιων παραγόντων

με το…ζέον ερώτημα ποιον στηρίζει και ποιον δεν στηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απασχόλησε επί μακρόν τη ΝΔ, πλην όμως από την Τρίτη το ζήτημα θα πρέπει να θεωρείται λήξαν. Τόσο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης όσο και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φρόντισαν να χρωματίσουν σαφώς το ζήτημα, επιβεβαιώνοντας αυτό που λέγεται στα γαλάζια παρασκήνια εδώ και καιρό, πως ο κ. Καραμανλής στηρίζει τον κ. Μείμαράκη, χωρίς όμως «πόλεμο» στους άλλους υποψηφίους.

Ο μεν Ευριπίδης Στυλιανίδης ανέφερε στο Mega πως έχει συζητήσει με τον κ. Καραμανλή το θέμα και στη συνέχεια αποφάσισε να στηρίξει τόσο ενεργά τον κ. Μεϊμαράκη. «Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που ο Κώστας Καραμανλής έχει αφήσει να εννοηθεί ότι με στηρίζει. Αυτό δεν έγινε τώρα. Από την πρώτη στιγμή έλεγε στους συνομιλητές του ότι «η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι η καλύτερη», είπε με τη σειρά του στον Αθήνα 9,84 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δίνοντας έτσι ένα τέλος στο σίριαλ «ποιον στηρίζει ο Καραμανλής».

Όπως και να έχει, δεν είναι και λίγοι πλέον εκείνοι που εκτιμούν πως το σκηνικό με τους «κύκλους του πρώην πρωθυπουργού» έχει…κουράσει, πλην όμως στη ΝΔ η στάση του κ. Καραμανλή ήταν πάντα βαρυνουσας σημασίας. Μένει, πάντως, να αποδειχθεί και ποια θα είναι η επιρροή της στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, μιας και ούτε οι πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Καραμανλή (δημοψήφισμα με δήλωση γραπτή και σε κάμερα και εκλογές) έφεραν τα ευκταία αποτελέσματα ούτε πλέον υφίσταται η σχέση που υπήρχε μεταξύ πολιτικών στελεχών και βάσης, με τη βάση να ακολουθεί πολλάκις τάσεις αυτονόμησης.

Η πολιτική χάνεται μέσα στην παραπολιτική

Στα γαλάζια τεκταινόμενα, πάντως, οι πολιτικές θέσεις χάνονται μέσα στον ευρύτερο κυκεώνα της παραπολιτικής και της παραφιλολογίας, με το «σίριαλ Καραμανλή» να έχει τη σχετική πρωτιά, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι δημοσκοπήσεις. Μάλιστα, χθες είδε το φως της δημοσιότητας μια νέα μέτρηση της εταιρείας Opinion (είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ), όπου ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται με σαφήνεια σε όσους σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν, με ποσοστό 46% και έπονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης 25,1%, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας βρίσκεται στο 15,4%, και ο Άδωνις Γεωργιάδης στο 10,1%. Πάντως, οι γενικότερες επιφυλάξεις με τις δημοσκοπήσεις και τις μετρήσεις παραμένουν, λόγω της στατιστικής αδυναμίας επακριβούς προσδιορισμού του εκλογικού σώματος.

Στις καλτ στιγμές της προεκλογικής περιόδου, πάντως, μπορεί άνετα να συμπεριληφθεί και η σύγκρουση Άδωνι Γεωργιάδη-Λάκη Λαζόπουλου, με τον κ. Γεωργιάδη να βρίσκεται, μετά από έναν νέο γύρο πυρών που δέχθηκε από τον κ. Λαζόπουλο, έξω από το θέατρο Βέμπο, απ’ όπου εξέπεμπε το Αλ Τσαντίρι του γνωστού ηθοποιού. Μάλιστα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε και στο twitter μια φωτογραφία με την…πρόσοψη του θεάτρου, προκαλώντας σεισμό γέλωτος στο twitter. «Ο κ. Λαζόπουλος αρνείται να μου δώσει τον λόγο στην εκπομπή του. Εγώ δεν φοβάμαι τον Λάκη και θέλω μία ΝΔ που δεν θα τον φοβάται επίσης...», έγραψε στο τέλος ο κ. Γεωργιάδης, με τη σύρραξη να αποτρέπεται. Πάντως και ο Απόστολος Τζιτζικώστας μπήκε στη σχετική χορεία και εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης (Kontra Channel) την εκτίμηση πως ο Λάκης Λαζόπουλος…ψηφίζει Μεϊμαράκη, γιατί αυτός είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, μ’ αυτά και μ’ αυτά, η προεκλογική περίοδος βαίνει προς ολοκλήρωση και ουσιαστικός πολιτικός διάλογος δεν έχει γίνει. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κινείται σε πολύ πιο ήπιους και ενωτικούς τόνους και τονίζει πως τον ενδιαφέρει η πολιτική και όχι η παραπολιτική. Το βράδυ της Τρίτης, πάντως, εκτίμησε πως «η αλλαγή γενιάς αυτή την ώρα θα ήταν πείραμα» (Mega), εκφράζοντας εκ νέου και τις ενστάσεις του για την εκλογική διαδικασία και την απουσία οργανωμένης κομματικής βάσης. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσιάζει σήμερα το πρωί στις 11 τα πέντε πρώτα βήματα για την ανοικοδόμηση της ΝΔ, συνδυαστικά με τις προτάσεις του για τη χώρα, ενώ την Τρίτη επισκέφθηκε και δικαστικούς λειτουργούς και το βράδυ έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας ως προς το ενδεχόμενο διάσπασης (Kontra Channel). Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας, στην ίδια συνέντευξη, ανέφερε πως, αν εκλεγεί, η πρώτη του κίνηση θα είναι να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον ΠτΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την πεποίθηση πως η υποψηφιότητα του έχει αναπτύξει δυναμικά και συνεπώς μπορεί και να κερδίσει (ΣΚΑΪ), ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης πορεύεται για μια εξωστρεφή και όχι φοβική ως προς την αντιμετώπιση του

.

Το κρίσιμο ερώτημα για τους νεοδημοκράτες

Πλην όμως, ένα θα έπρεπε να είναι το κρίσιμο ερώτημα στο τέλος της μακράς προεκλογικής κούρσας, ενώ θα έπρεπε και να αποτελεί τον γνώμονα και για τους ψηφοφόρους του κόμματος: ποιες πολιτικές προτάσεις εκφράστηκαν και από ποιον; Με την τροπή που πήρε ο προεκλογικός αγώνας της ΝΔ, το ερώτημα δεν είναι εύκολο να απαντηθεί.

The post Η πολιτική χάνεται στην παραπολιτική- Σκιαμαχίες, ίντριγκες και κόντρες εσωτερικής κατανάλωσης στη ΝΔ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα