Η κυβέρνηση βάζει φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές για να σώσει τις συντάξεις

Το ενδεχόμενο επιβολής ενός ειδικού τέλους, ένα τοις χιλίοις, σε συναλλαγές που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω τραπεζών μελετά η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει τη μείωση των συντάξεων.

Με την τρόικα να αντιδρά στο ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% η κυβέρνηση εξετάζει πλέον τον φόρο στις συναλλαγές άνω των 1000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος φόρος δεν θα αφορά όλες τις συναλλαγές και κυρίως τις μικρές και καθημερινές

ανάγκες των πολιτών. Ο φόρος δεν θα αφορά ποσά 50, 100 και 200 ευρώ, αλλά συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ, κυρίως επιχειρηματικές δηλαδή, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται εάν ως τέτοια συναλλαγή θα θεωρείται για παράδειγμα η μισθοδοσία ή η καταβολή σύνταξης.

Το ζήτημα έχει ανατεθεί σε ομάδα μελέτης, η οποία εξετάζει το είδος των συναλλαγών στις οποίες θα μπορούσε να επιβληθεί ένα είδος «εσωτερικού φόρου Τόμπιν» χωρίς να υπάρξουν υφεσιακές επιπτώσεις. Η επιβολή του τέλους αυτού εξετάζεται ως τελευταίο ανάχωμα στη διαπραγμάτευση, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς και με στόχο να μη χρειαστεί η μείωση των κύριων συντάξεων.

The post Η κυβέρνηση βάζει φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές για να σώσει τις συντάξεις appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα