Η Κομισιόν δίνει το… παράδειγμα: Εξετάζει επιβολή φόρου για το YouTube!

Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι. Τέτοια να ακούει η ελληνική κυβέρνηση και η ευρηματικότητα της σε ότι αφορά την επιβολή νέων φόρων θα καταστεί ανεξάντλητη.

Αν η «μαμά» - Κομισιόν προσανατολίζεται να επιβάλει φόρο YouTube, τότε ποιος ξέρει τι άλλο είναι σε θέση να σκαρφιστούν οι… φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών.

Θεωρητικά, το υπό εξέταση μέτρο αντανακλά σε καλό σκοπό, ήτοι την προστασία των πνευματικών

δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, αλλά αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα.

Όπως αναφέρει λοιπόν το Politico, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής μιας εισφοράς για τη χρήση των υπηρεσιών του YouTube, όπως το streaming εικόνας και ήχου, στο πλαίσιο των σχεδίων της για τη μεταρρύθμιση των κανόνων πνευματικής ιδιοκτησίας και την παροχή αποζημίωσης στους καλλιτέχνες.

Επικαλούμενη πηγή που έχει γνώση των συζητήσεων, η ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι την ανωτέρω πρόταση υποδέχθηκε θετικά ο αρμόδιος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ.

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ακριβώς πως θα μπορούσαν να αποζημιώνονται για το streaming των έργων τους οι καλλιτέχνες, με τα επικρατέστερα σενάρια να αναφέρονται είτε σε μια χρέωση κατά τη διαδικασία ψηφιακής εγγραφής είτε σε μια χρέωση για κάθε φορά που κάποιος κάνει streaming σε ένα τραγούδι ή ένα video-clip.

Από την άλλη βέβαια θα πρέπει μάλλον να μπει στη ζυγαριά και το κατά πόσο θα ωφελούσε κάτι τέτοιο έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη, ο οποίος ποντάρει και στη δύναμη του internet την εξάπλωση της φήμης του. Διότι δεν είναι λίγοι ούτε οι «ανώνυμοι» που με βατήρα το διαδίκτυο έκαναν άλμα προς τη δημοσιότητα, ούτε οι επώνυμοι που ευεργετήθηκαν από αυτό, κερδίζοντας μαζική απήχηση σε κάθε γωνιά της Γης.

The post Η Κομισιόν δίνει το… παράδειγμα: Εξετάζει επιβολή φόρου για το YouTube! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα