Η πάθηση στην καρδιά του Παντελίδη που αποκαλύφθηκε από την ιατροδικαστική έκθεση [εικόνα]

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη.

Η καθηγήτρια ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή διαπίστωσε πως ο δημοφιλής τραγουδιστής έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια.

Στην έκθεση που δημοσιεύει η Real News επισημαίνεται πως «ο θάνατος του ο θάνατος του Παντελεήμονα Παντελίδη επήλθε συνεπεία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων», που προκλήθηκαν από το σιδερένιο

τμήμα του στηθαίου, το οποίο διαπέρασε ολόκληρη τη μηχανή του πολυτελούς τζιπ και τον χτύπησε μέσα στην καμπίνα, το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου.

Η κ. Σπηλιοπούλου περιγράφει στην έκθεση της τον Παντελή Παντελίδη ως άνδρα «καλής θρέψης και άρτιας σωματικής διάπλασης», ο οποίος φορούσε «μαύρη μπλούζα με κοντό μανίκι, αθλητική φόρμα χρώματος μαύρου, κάλτσες και μποτάκια».

Μάλιστα από τα τραύματα που προκλήθηκαν η μπλούζα που φορούσε σκίστηκε στον δεξιό ώμο, στην πλάτη και σε ολόκληρη την αριστερή πλευρά. Στο σώμα του μάλιστα εντοπίστηκαν «χώμα και χαλίκια»

Η ιατροδικαστής περιγράφει με σκίτσα πως ο Παντελής Παντελίδης είχε δύο τραύματα στο δεξιό τμήμα του κεφαλιού τα οποία ήταν παράλληλα μεταξύ τους, σε απόσταση τεσσάρων εκατοστών, από το αυτί μέχρι τον κρόταφο.

Επίσης είχε δύο παράλληλα τραύματα στην αριστερή ωμοπλάτη με μήκος τεσσάρων εκατοστών περίπου, ενώ στο κεφάλι του υπήρχε «συμπιεστικό κάταγμα στο δεξιό βρεγματικό οστό, το οποίο συνεχίζεται στο δεξιό κροταφικό οστό και καταλήγει στο ινιακό οστό».

Επίσης η εικόνα της καρδιάς του τραγουδιστή φαίνεται ότι προβλημάτισε την ιατροδικαστή καθώς ο Παντελής Παντελίδης έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια. Μάλιστα, στις παρατηρήσεις της, η συντάκτρια της ιατροδικαστικής έκθεσης αναφέρει ότι «η μυοκαρδιοπάθεια είναι μια πάθηση του καρδιακού μυός οφειλόμενη σε κληρονομικούς παράγοντες ή επίκτητα αίτια, δηλαδή τοξικές ουσίες – οινόπνευμα».

Τι είναι η μυοκαρδιοπάθεια;

Η μυοκαρδιοπάθεια χαρακτηρίζεται από ανωμαλίες που συσχετίζονται με τον καρδιακό μυ. Υπάρχουν διάφορες μορφές της πάθησης, όπως η υπερτροφική ή η συμφορητική μυοκαρδιοπάθεια.

Επί της ουσίας, η καρδιά δυσκολεύεται να διοχετεύσει αίμα στο υπόλοιπο σώμα και όσοι ασθενείς πάσχουν επί σειρά ετών ενδέχεται να εμφανίσουν καρδιακή ανεπάρκεια.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της μυοκαρδιοπάθειας, εξαρτάται από τον τύπο και τη σοβαρότητα της πάθησης που εκδηλώνεται στον εκάστοτε ασθενή. Η φαρμακευτική αγωγή, η εμφύτευση υποστηρικτικών συσκευών και σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις ο ασθενής ενδέχεται να χρειαστεί μεταμόσχευση καρδιάς.

Φρόσω Κυριάκου: Μόνο εμείς ξέρουμε τι συνέβη

Η Φρόσω Κυριάκου μίλησε στη Realnews για το πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου θέλοντας να δώσει τέλος στις φήμες που την ήθελαν να οδηγεί εκείνη το τζιπ κατά την πρόσκρουση.

Η 21 ετών κοπέλα «απάντησε» στους ισχυρισμούς της οικογένειας Παντελίδη που υποστηρίζει πως ο Παντελής δεν ήταν εκείνος που βρισκόταν στο τιμόνι. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγγενείς του Παντελή επικαλούνται την ύπαρξη μάρτυρα ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να καταθέσει ότι άκουσε τη Μίνα να ζητάει από τη Φρόσω να πάρει αυτή το τιμόνι του πολυτελούς αυτοκινήτου εξαιτίας της άσχημης κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο Παντελής Παντελίδης λόγω μέθης. Τι λέει όμως η Φρόσω για όλα αυτά;

1 από 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

«Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Όλα αυτά που γράφονται και λέγονται είναι ψέματα. Είναι σενάρια από το μυαλό κάποιων που δεν ξέρουν τι πραγματικά συνέβη. Αυτόν τον καιρό ασχολούμαι με τις φυσικοθεραπείες μου και προσπαθώ να ξεπεράσω το τραύμα που μου άφησε η τραγωδία. Έχω επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της υγείας μου», δηλώνει η Φρόσω, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα περιορίζει τις δραστηριότητές της στο σπίτι που διαμένει στο Γουδί και στην κλινική που επισκέπτεται για τις φυσικοθεραπείες [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

The post Η πάθηση στην καρδιά του Παντελίδη που αποκαλύφθηκε από την ιατροδικαστική έκθεση [εικόνα] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα