Οι ιθαγενείς του Καναδά υποφέρουν: Μαζικές απόπειρες αυτοκτονίας Αβοριγίνων σε μία από τις ευτυχέστερες χώρες του κόσμου

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχτηκε μία κοινότητα Αβοριγίνων στον Καναδά λόγω του υψηλού ποσοστού αυτοκτονιών που σημειώνονται στην πόλη.

Συγκεκριμένα, μέσα σε μόλις μία ημέρα στην πόλη των 2.000 κατοίκων, 11 άνθρωποι επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο στην κοινότητα Attawapiskat (Βόρειο Οντάριο), ωστόσο από το Σεπτέμβριο οι άνθρωποι που επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν σε αυτή την κοινότητα φτάνουν τους 100, με ηλικίες από 11 έως 71 ετών. Από όλους τους υποψήφιους αυτόχειρες μόνο ένα κορίτσι 13 ετών

έχασε πάντως τη ζωή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Ένας βουλευτής της περιοχής, ο Τσάρλι Άνγκους, δήλωσε πως πρόκειται για μία συστηματική κρίση που πλήττει τους αυτόχθονες ενώ τόνισε πως «μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία σοβαρή απάντηση από τις αρχές».

Ωστόσο, μετά από τα τελευταία περιστατικά η καναδική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στην περιοχή μία μονάδα διαχείρισης κρίσεων, στην οποία περιλαμβάνονται και τουλάχιστον δύο ψυχολόγοι.

Παρόλο που ο Καναδάς είναι στις χώρες με το μεγαλύτερο εισόδημα στην υφήλιο και ταυτόχρονα βρίσκεται ψηλά στις κλίμακες ευημερίας, τα 1,4 εκατομμύρια ιθαγενών που ζουν στη χώρα (περίπου 4% του πληθυσμού) έχουν τα υψηλότερα επίπεδα φτώχειας και το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής. Επίσης, είναι πιο πιθανό να είναι θύματα εγκλημάτων, ή να φυλακιστούν.

Ο Jackie Hookimaw κάτοικος του Attawapiskat ο οποίος έχασε την 13χρονη εγγονή του Sheridan, σε αυτό το κύμα των αυτοκτονιών, δήλωσε ότι σε πρόσφατη επίσκεψη του στο νοσοκομείο είδε έναν μεγάλο αριθμό εφήβων κοριτσιών που είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, κάποιες από αυτές είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών.

Δεν είναι η πρώτη κοινότητα καναδών Αβοριγίνων που ζητά βοήθεια προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Πριν από ένα μήνα, μια άλλη κοινότητα αυτοχθόνων στην επαρχία Μανιτόμπα ζήτησαν στήριξη από τις εθνικές αρχές μετά από έξι αυτοκτονίες σε δύο μήνες και 140 απόπειρες αυτοκτονίας μέσα σε δύο εβδομάδες.

The post Οι ιθαγενείς του Καναδά υποφέρουν: Μαζικές απόπειρες αυτοκτονίας Αβοριγίνων σε μία από τις ευτυχέστερες χώρες του κόσμου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα